Välj Skola

Medarbetare

Kerstin Larsson

Jag heter Kerstin Larsson och jag har arbetat som rektor på Kunskapsskolan i Uppsala sedan 2012. Jag har arbetat som skolledare i 13 år varav 8 år som skolledare inom den kommunala gymnasieskolan i Uppsala. Närmast kommer jag från en tjänst som programrektor på Rosendalsgymnasiet.

Under mina år på gymnasiet kom jag i kontakt med många ungdomar som studerat på Kunskapsskolan. De var väl förberedda för gymnasiestudier och genom samtal med dessa elever väcktes mitt intresse för den personligt utformade utbildningen som Kunskapsskolan erbjuder.

Alla elever utvecklas i olika takt och därför är det så viktigt att ha ett flexibelt arbetssätt där skolan kan möta eleverna där de befinner sig och sätta upp personliga mål för var och en. Alla ska få möjlighet att nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar och ambitioner! Jag är övertygad om att den personliga handledningen är mycket viktig för elevernas studiegång. Förutom att den innehåller uppföljning, stöd och planering, skapar den personliga handledningen bra relationer mellan vuxna och elever. Det i sin tur bidrar till den trivsel och positiva stämningen som finns hos både elever och medarbetare inom Kunskapsskolan.

Jag är stolt över att få leda arbetet på skolan. Vi gör vårt yttersta varje dag för att våra elever ska må bra och bli väl förberedda inför framtiden. Varmt välkomna att besöka oss på Kunskapsskolan i Uppsala.

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.