MENY
Välj Skola

Medarbetare

Stina Jonsson

Jag heter Stina Jonsson och är rektor på Kunskapsskolan Uppsala Norra sedan februari 2011.

Jag började arbeta inom Kunskapsskolan år 2002, då som lärare i Stockholm, jag är utbildad matematik- och NO-lärare. Under min tid inom Kunskapsskolan så har jag även arbetat som biträdande rektor och tillförordnad rektor.
Jag har genomgått Kunskapsskolans traineeprogram för blivande rektorer och det statliga rektorsprogrammet om tre år på Uppsala Universitet.

Jag ser Kunskapsskolans arbetssätt som ett mycket bra verktyg för att hjälpa elever att uppnå goda studieresultat. Via den personliga handledningen så har vi en fantastisk möjlighet till uppföljning av och stöd till varje enskild elev. Den relation som byggs upp mellan den personlige handledaren och eleven är enligt min erfarenhet starkt bidragande till elevers framgångar inom Kunskapsskolan.

De starka relationer vi bygger är också grunden till den positiva stämning som råder. Våra lokaler och vårt sätt att gruppera om elever i olika sammanhang och tätheten av vuxna gör att eleverna blir trygga i miljön och därmed också får goda förutsättningar att fokusera på lärandet.

Att lyckas motivera elever att prestera mer än de trodde var möjligt — det är utmaningen för mig. Vi släpper ingen elev som vi tror kan lyckas bättre än den hittills gjort, vi har individen i fokus och vårt mål är att alla ska lyckas utifrån sin egen förmåga.Hos oss på Kunskapsskolan får eleverna inte bara med sig ämneskunskaperna utan lär sig också nödvändiga kompetenser som att jobba mot mål, att planera och disponera sin tid.

Eleverna får god självkännedom och lär sig att lita på sin egen förmåga. Det tycker jag är fantastiska kunskaper för livet!

Varmt välkomna till Kunskapsskolan Uppsala Norra!


Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.