MENY
Välj Skola

Medarbetare

Lena Svensson

Lärare
Engelska
Arbetslagsledare år 6

Maila

Jag blev färdig lärare 2002 och har sedan dess arbetat mest med undervisning av engelska i årskurserna 7-9, men är även behörig i historia och religion. Det jag gillar med att arbeta med den åldersgrupp jag gör är att jag får möjligheten att följa eleverna under några år och se dem utvecklas genom tonåren, från att vara ett barn till en ung vuxen. Det händer mycket under de åren, eleverna mognar och lär sig att uttrycka sig mer tydligt, de skapar sig åsikter och argumenterar för dem, de får insikt i hur saker fungerar och hur livet kan se ut i olika delar av världen. Det finns otroligt mycket energi och skaparkraft i våra ungdomar.

För mig är det sociokulturella lärandet otroligt viktigt, att lära sig genom att samtala och att samarbeta. Med hjälp av dagens teknologi så finns det oändliga möjligheter till just detta. Vi är inte längre så begränsade av tid och rum som tidigare generationer utan kan lätt kommunicera med varandra oavsett var vi befinner oss. Detta vill jag göra eleverna medvetna om och hjälpa dem att hitta, samt att använda, verktyg för samarbete och kommunikation.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.