MENY
Välj Skola

Medarbetare

Margareta Johansson

Lärare
Musik, Engelska

Maila

Mitt namn är Margareta Johansson och jag arbetar på Kunskapsskolan i Varberg. Här undervisar jag i musik och engelska. Jag är med och startar upp en ny skola - jättespännande och inspirerande!

Tidigare arbetade jag i många år på Varbergs Montessoriskola. Där, precis som här på Kunskapsskolan får eleverna bl.a. lära sig att ta ansvar för sina studier genom egen planering. Naturligtvis under överinseende av en personlig handledare. Gamla elever, som jag träffar på sta´n, säger att det är väldigt viktig kunskap att ha med sig till gymnasiet.
Att vara personlig handledare innebär att jag får en ganska tät kontakt med eleverna och det är mycket givande.

När jag inte sysslar med undervisning tar musik upp en stor del av min fritid. Jag är med i en kör här i Varberg. Att sjunga i kör, kan jag tänka mig, är ungefär som att spela fotboll eller någon annan lagsport. Tillsammans sätter man upp ett slutmål och strävar hela tiden mot det. När man se´n är framme vid målet, känns allt fantastiskt! Ungefär som att gå på Kunskapsskolan, där eleven också sätter upp slutmål.

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.