MENY
Välj Skola

Medarbetare

Lars Jonsson

Jag har varit rektor på Kunskapsskolan Västerås sedan 2013 och har över 20 års erfarenhet som både rektor och regionchef inom Kunskapsskolan. Dessutom har jag tidigare även haft flera kommunala skolledaruppdrag.

Sedan jag började arbeta här 2013 har det skett många förändringar på Kunskapsskolan Västerås. Vi har byggt ut lokalerna, betygsresultaten har gått upp och nöjdheten hos både elever och föräldrar ökar hela tiden. Köerna har därmed växt kraftigt och i dag är Kunskapsskolan Västerås en av de populäraste skolorna i Västmanland, vilket är en verklig kvalitetsstämpel för skolan och ett erkännande från många nöjda föräldrar som valt vår skola till sina barn.

För mig är det avgörande att eleverna tycker att det är kul att komma till skolan, att de får de bästa förutsättningarna för gymnasiet men även verktyg för hela livet. Kort sagt, att de får trygghet och goda resultat! Min målbild för 2020 är att vi är den skola i Mälardalen med de bästa resultaten, de längsta köerna och de nöjdaste medarbetarna.

Jag arbetar långsiktigt och är uthållig i mitt arbete, vilket är avgörande för att leda en komplex och stor verksamhet. Det finns mycket klokskap hos mina medarbetare som jag hela tiden försöker lyssna till och utnyttja. Det absolut viktigaste för en bra skola är att ha kompetenta lärare – det är de som gör skillnaden!

Välkommen till Kunskapsskolan Västerås!
Lars Jonsson
Rektor

Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.