MENY
Välj Skola

Ystad

Kunskapsskolan Ystad är en skola för årskurs 4-9 och vi finns på Björnstjernegatan 8.

 • Rektorn har ordet!

  Kunskapsskolan Ystads rektor Eva Borgström om händelser på skolan.

  Läs mer
 • Förmågor ska göra elever rustade för framtiden

  Under höstterminen 2017 började Kunskapsskolans elever arbeta mer aktivt med sex utvalda framtidsförmågor. Varför och hur kan man som utomstående undra. Karin Rådberg, projektledare på Kunskapsskolans pedagogik- och utvecklingsavdelning, berättar.

  Läs mer
 • Se filmen om framtidsförmågorna

  Vi på Kunskapsskolan tror att det behövs både ämneskunskaper och förmågor för att vara med och forma framtiden.

  Läs mer
 • "Vi är glada men långt ifrån färdiga"

  Kunskapsskolan har tilldelats företaget Universums pris för Årets Employer Brandingföretag. Utmärkelsen togs emot på Magnet Awards som är en tävling inom Employer branding.

  Läs mer
 • Så arbetar vi med handledning på Kunskapsskolan

  Kunskapsskolans pedagogiska modell består av tre olika byggstenar, vår undervisning, vår handledning och vår miljö. Tillsammans formar en helhet för att kunna hjälpa varje elev på bästa sätt. Här berättar vi mer om vår handledning.

  Läs mer

Kunskapsskolan Ystad är en skola för elever i årskurs 4-9.

Vi lockar fram det bästa hos varje elev. Elever lär på olika sätt och i olika takt. Därför erbjuder vi en utbildning som är personligt utformad. Hos oss arbetar du mot egna personliga mål med ambitionen att nå höga slutbetyg i 9:an. Du har en personlig handledare som ger stöd och följer upp hur det går och försöker locka dig att tänja dina gränser. Vårt arbetssätt skapar god stämning mellan lärare och elever, en trygg miljö och en lust att lära. Det leder i sin tur till goda studieresultat.

Om att byta till oss

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst.

Läs mer

Sofia, årskurs 9

“Oavsett i vilken takt man arbetar så får man alltid det stöd och hjälp man behöver för att klara av sina mål.”

Eva Borgström, Rektor

Läs mer

För elever

På sidan För elever finns praktisk information som t ex
- Ledighetsansökan
- Likabehandlingsplan
- Sjukanmälan

Läs mer

Rutiner för klagomålshantering

Enligt 4 kap 8 § i Skollagen ska det finnas skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen vid skolan.

Läs mer om Kunskapsskolans rutiner här.

Telefon: 08-506 914 51

Björnstjernegatan 8
271 39 Ystad
Vanliga frågor

När kan jag söka till Kunskapsskolan?

Många föräldrar ringer och frågar oss om när man kan söka och om det bara är vid läsårsstart man kan byta skola. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Kunskapsskolan kan man söka när som helst, dygnet runt. Du ställer dig i kö genom att göra en ansökan på aktuell skolas sida.

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.