Ansök
Om oss

Eleverna ska möta positiva vuxna som finns där för just dem

Hon har en nyckelroll i den dagliga skolverksamheten på Kunskapsskolan och tycker att det bästa som finns är att arbeta med människor. Linda Kindberg, koordinator på Kunskapsskolan Tyresö, berättar om sin yrkesroll.

När du kliver in genom ytterdörren på Kunskapsskolans grundskolor är koordinatorn ofta den person du först ser i receptionen. Alla koordinatorer som arbetar på Kunskapsskolan har ett gemensamt, de har en nyckelroll på skolan med koll på det mesta inom verksamheten.

– Min huvuduppgift är kort sammanfattat att hjälpa elever, föräldrar, lärare och rektor. Jag arbetar med administration, allt från antagning och betyg till ekonomi. Däremellan hjälper jag kanske en elev att hitta rätt klassrum. Det gäller att snabbt kunna prioritera bland sina uppgifter i vardagen, berättar Linda Kindberg, koordinator på Kunskapsskolan Tyresö och fortsätter:

– Jag tror och hoppas att de allra flesta elever uppfattar mig som en trygg punkt som de alltid kan komma till med frågor och tankar.

Vad tycker du är det roligaste med att arbeta som koordinator?
– Framförallt att det är otroligt varierat. Jag har alltid en dagsplanering, men vet ändå aldrig riktigt hur dagen kommer att bli. Ingen dag är den andra lik men så är det när man arbetar med människor. Skolvärlden förändras och utvecklas ständigt, det är väldigt roligt och gör att även jag får utvecklas. Kunskapsskolan Tyresö är en stor skola med många medarbetare och elever. Jag ser det som en otrolig förmån att få vara på en stor arbetsplats med fantastiska elever och superproffsiga lärare. Stämningen är fin och trygg, just att det är tryggt är verkligen viktigt när man är på en skola.

Vad tycker du är bra med att arbeta på Kunskapsskolan?
– Jag tycker Kunskapsskolan är väldigt bra på utveckling, det pågår ständigt utvecklingsarbeten och det är även en prestigelös stämning. Jag tycker att alla medarbetare kan och får tycka till och det bidrar till en bra stämning. Man går till jobbet och är glad, vilket smittar, eleverna blir glada när vi är glada - glädje och kärlek smittar!

– Jag upplever att Kunskapsskolan är bra på att vidareutbilda oss medarbetare. Vi gör alltid “by the book” och följer alla lagkrav, vilket är en självklarhet, men så ser det inte ut överallt i samhället. Jag känner att jag litar på att vi gör rätt och det gör mig stolt och trygg.

– Högstadietiden är en viktig tid för eleverna, de är mitt i skolgången. Det gäller att hålla i dem och se till att de mår bra och orkar under dessa år då det även händer mycket annat i livet. Det är viktigt att eleverna möts av positiva vuxna som finns där för just dem. Det faktum att vi kan göra skillnad för varje elev gör att arbetet känns väldigt meningsfullt. Dessutom är jag verkligen såld på Kunskapsskolans pedagogiska modell och att den passar alla. Det är inte lätt för en elev att ta ansvar för sin planering, men på Kunskapsskolan lär de sig metoderna för det allteftersom tiden går.

Korta fakta om Linda:

På Kunskapsskolan: Sedan 2012, arbetade inom socialtjänsten tidigare.
Bor: I Tyresö utanför Stockholm med man och tre barn.
Fritidsintresse: Tycker om att umgås med vänner och familj. Laga mat och baka och planera menyer för middagar. Tycker dessutom om att få utlopp för sin kreativa sida och målar gärna.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.