Ansök
Om oss

"När vi förstod konceptet visste vi att detta var en skola för våra barn"

Två av Jenny Matssons barn går sedan tidigare på Kunskapsskolan och nu i höst började även hennes tredje barn i årskurs 4.
– Det personliga handledningssamtalet gör att eleverna lär sig att sätta en rimlig plan för kommande vecka och följer upp föregående veckas skolarbete.

Vad var det som gjorde att ni valde Kunskapsskolan?
När vi flyttade och gick med i en föräldragrupp frågade andra föräldrar oss om vi ställt våra barn i kö till olika skolor. Vi tittade runt lite och gick bland annat på informationsmöte här på Kunskapsskolan. När vi väl kom hit och förstod konceptet med kontinuerlig uppföljning och återkoppling kände vi direkt att det var rätt för våra barn, säger Jenny

Jenny tycker att dialogen med skolan är bra och känner att hon har koll på hur det går för barnen i skolarbetet.
Och det är lätt att hjälpa dem om de skulle behöva, berättar hon.

Något hon uppskattar mycket är det personliga handledningssamtalet som alla elever på Kunskapsskolan har varje vecka.
Vi har bra dialog med lärarna, det är lätt att följa upp och ställa frågor. Ph-samtalet gör att eleverna lär sig att sätta en rimlig plan för kommande vecka och följer upp föregående veckas skolarbete. Som förälder märker jag att resultatet blir därefter, säger hon.

Själv arbetar Jenny som konsult och tror att alla medarbetare skulle må bra av regelbunden uppföljning.
Att planera och följa upp är ju något de allra flesta av oss gör även hemma. Vi ställer i alla fall alltid frågan “Hur ser veckan ut” för samtliga familjemedlemmar och hur planerar vi det logistiskt? På så sätt flyter livet på och alla blir sedda.

Vad tycker du om pedagogiken på Kunskapsskolan?
Alla våra barn är olika personligheter. För vårt ena barn blev det pedagogiska upplägget ett riktigt lyft. Hon fick en tydlig struktur och när hon kom i in arbetssättet började det klarna vad hon skulle fokusera på och när. Vårt andra barn som går här har väldigt lätt för sig i skolan. Hon tyckte tidigare att skolan var tråkig då hon behövde utmaningar. Det kan hon få här och hon har fått en helt ny gnista för skolarbetet. Jag tror kort sagt att Kunskapsskolan passar alla, både de högpresterande och de som behöver mer styrning, säger Jenny.

Läs mer om Kunskapsskolans arbetssätt.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.