Ansök
Om oss

Pristagaren och läraren Liselott Blennö tillsammans med prisutdelaren, Kunskapsskolans grundskolechef Christian Wetell.

Nu har Kunskapsskolans stora lärarpris delats ut

Läsårsstart, terminsstart, nystart - och utdelning av Kunskapsskolans eget lärarpris.
Nu har årets två Bindekranspristagare, som får 50 000 var till kompetensutveckling, korats.
- Jag är både glad och chockad, säger Stefan Abrahamsson, lärare på Kunskapsgymnasiet Västerås.

År 2018 instiftade Kunskapsskolan Sverige lärarpriset Årets Bindekrans för att årligen uppmärksamma en medarbetare på Kunskapsskolan och en på Kunskapsgymnasiet som utmärkt sig extra mycket i sin lärargärning. 

Vid starten av förra läsåret delades priset ut för första gången. Och nu var det dags igen.

I och med att Kunskapsskolan fyller 20 år i år hade medarbetarna på Kunskapsgymnasiet i Västerås planerat för en dag med jubileumstema. Något alla skolor inom verksamheten genomför.

Vd Fredrik Lindgren var på plats och inledde med att gå igenom agendan för dagen. Sedan sa han:

- Men vi ska även göra något extra speciellt här idag, som inte sker under de andra skolornas jubileumsdagar. Vi ska nämligen dela ut Årets Bindkrans.

Och Årets Bindekrans går till...

Det gick ett sus genom luften och stämningen blev högtidligt. Så läste Fredrik Lindgren upp motiveringen:

”Med stort engagemang har hen implementerat ledarskapsutbildningen på sin skola. För att på bästa sätt kunna stötta eleverna har hen, genom sitt gedigna kunnande, bidragit till att lärarkollegorna har utvecklat sitt eget ledarskap och coachande förhållningssätt. Hen har dessutom delat med sig och inspirerat kollegor på andra skolor i samma arbete. Hen har en tro på varje individs möjligheter och vilja att lyckas. Hen är en mycket uppskattad lärare och studiecoach, som återkommande får sina elever att nå goda resultat.”

Fredrik Lindgren avslutade med:
- Och Årets Bindekrans på Kunskapsgymnasiet går till Stefan Abrahamsson.

Vd Fredrik Lindgren och en stolt Stefan Abrahamsson.

Alla började applådera och Fredrik Lindgren bad Stefan Abrahamsson att komma fram och motta diplom och blommor. Dessutom förärades han en Bindekrans på huvudet.

- Jag är väldigt överraskad. Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet har så många duktiga medarbetare och det här känns fantastiskt kul och är en stor ära, sa han.

I Norrköping samma dag...

Samma dag hade Kunskapsskolan Norrköping kickoff för sina medarbetare och när sista punkten på dagens agenda var över samlades alla framme vid scenen.

Kunskapsskolans nye grundskolechef Christian Wetell var på plats och tog till orda.

- Jag ska dela ut Årets Bindekrans till en medarbetare här idag. Det är en stor ära för mig att få göra detta. Det är ett stort pris, sa han.

Och efter att han hade läst upp de generella kriterierna bad han Liselott Blennö att komma upp på scenen. Hon jublade och sträckte upp händerna i luften.

- Jag är superglad för det här. Men jag vill säga att jag hade inte stått här om det inte var för er, sa hon och pekade ut bland kollegorna. För man kommer inte långt ensam. Det är så skönt att ta varje steg med er, sa hon och mottog kollegornas jubel.

En lycklig Liselott Blennö.


Motiveringen för Liselott Blennö löd:
”Den som har sett henne agera bland eleverna märker direkt vilket engagemang och vilken passion för yrket hon har. Liselott är mångsidig och synnerligen skicklig inom personlig handledning. Oavsett vem eleven är eller vilka förutsättningar elevgruppen har, så har Liselott en pedagogisk verktygslåda och ett driv som gör att hon i stort sett alltid lyckas få eleverna att nå längre än de själva trodde var möjligt.”

Om Årets Bindekrans

År 2018 instiftade Kunskapsskolan i Sverige AB lärarpriset Årets Bindekrans i pionjären Torbjörn Bindekrans anda. Från och med 2019 tilldelas nu varje år en lärare på gymnasiet och en på grundskolan 50 000 kronor var i kompetensutveckling.

Pristagare år 2019 var:

  • Helena Åström, Kunskapsgymnasiet Malmö
  • Jenny Ljung, Kunskapsskolan Uppsala Norra

Så här lyder kriterierna för priset:
Årets Bindekrans går till en lärare som systematiskt, med höga förväntningar , stort engagemang och kreativitet, visat på förmågan att bygga goda relationer med sina elever. Läraren har fått eleverna att ta en aktiv roll i sin läroresa, vilket lett till att de nått längre än de trodde var möjligt - både när det gäller ämneskunskaper och förmågor. Årets Bindekrans-lärare är en aktiv, lösnings- och målfokuserad lagspelare som personifierar Kunskapsskolans pedagogiska idé och värderingar.”

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.