Ansök
Om oss

Markus Brunfelt, ny poddvärd.

Här är Skolprats nya poddvärd

Skolprat har fått en ny poddvärd - Markus Brunfelt, som arbetat i skolans värld i nästan 20 år. Här berättar han om vem han är, vad han kommer bidra med i podden och vilka ämnen han brinner extra mycket för.

Hallå där, Markus Brunfelt, ny poddvärd i Skolprat. Petter Enlund har ju gått vidare till nya utmaningar och du tar vid och ska fortsätta göra podden tillsammans med Karin Rådberg. Hur känns det?
- Jag känner mig smickrad och hedrad. Skolprat har på kort tid blivit en etablerad podd, så jag behövde inte så lång betänketid när Karin frågade om jag vill bli hennes poddpartner. Samtidigt ligger det en viss anspänning i det hela, då det inte är helt lätt att fylla Petters plats.

Kan du berätta lite om dig själv, vem är du?
- Jag är född i Stockholm, men uppvuxen och rotad i Norrköping, och pappa till sex barn i spannet 12-23 år. Min ingång i skolvärlden var som lärare i SO och matematik, men efter drygt sju år sadlade jag om och blev rektor. Nu har jag arbetat som det i tio år, varav de senaste åtta åren inom Kunskapsskolan.

Du har ju tidigare intervjuats i Skolprat. Vad pratade ni om då?
- Vi pratade om skolutveckling och praktiknära forskning. Det handlade mycket om betydelsen av långsiktig skolutveckling på vetenskaplig grund, för att utveckla ämnesdidaktiken och undervisningskvaliteten på skolan.

Vad kommer du att bidra med i podden?
- Jag tror att mina tio år som rektor, med skolutveckling och pedagogiskt ledarskap som hjärtefrågor, kan komplettera den enorma kompetens som Karin besitter inom pedagogik. Dessutom får jag möjlighet att ge den östgötska dialekten lite mer utrymme...

Hur kompletterar du och Karin varandra?
- Karin har med sina år som lärare och utvecklingsledare en enorm bredd och förtrogenhet inom hela det pedagogiska fältet. Hon är dessutom väldigt driven och trygg i det hon gör, så jag får komplettera henne bäst jag kan, utifrån pedagogisk ledarskap och långsiktig skolutveckling. Vi har jobbat ihop tidigare och synkar bra med varandra, så det känns tryggt.

Vilka skolfrågor brinner du extra mycket för?
- Som jag tidigare nämnde tycker jag att skolutveckling är väldigt viktigt. För mig har fokus alltid varit att utveckla kvaliteten i det som sker mellan lärare och elev. Om vi höjer kvaliteten i dessa möten, så kommer eleverna att lära sig mer och studieresultaten förbättras. Jag står fast vid min grundtes att den bästa gåvan vi kan ge våra elever, är skickliga lärare som visar vägen till en framtid med många möjligheter. Jag brinner också för utveckling av medarbetare och arbetsplatskulturer, både på individuell basis och när det kommer till gruppdynamik.

Har du någon drömgäst i podden?
- Inte på rak arm. Ibland tror jag att de mest givande samtalen och de bästa poddavsnitten, inte är med de största namnen. Det handlar mycket om att lyckas nå fram, så att lyssnarna kan identifiera sig med de personer och de ämnen som diskuteras.

Stort lycka till, Markus! Det ska bli roligt att höra dig i podden framöver !
- Tack!

Skolprat finns på Spotify och Podcaster!

Mer från podden Skolprat:

Till Skolprat
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podcast

Tveka inte att höra av dig till oss med era funderingar och synpunkter: skolprat@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.