Ansök
Om oss

Nytt avsnitt av Skolprat med Kristina Bähr. Foto av Kristina Bähr: Magnus Aronson.

Skolprat med Kristina Bähr: Om elevhälsan under distansundervisning

Hur påverkas barn och ungdomar av den sociala distanseringen och vad händer med elevhälsoarbetet när vi inte kan ses lika enkelt? Om det handlar senaste avsnittet av Skolprat. Där diskuterar Kristina Bähr, skolöverläkaren bakom Hjärnpodden, hur skolan kan stötta eleverna under nya förutsättningar.

Det är inte bara studieresultaten som riskerar att påverkas när eleverna ska studera på distans eller via fjärrundervisning. För många har den sociala distanseringen även inverkan på måendet.

Så hur kan då skolan stötta eleverna när även förutsättningarna för elevhälsan ändras? Om detta handlar senaste avsnittet av Skolprat, där skolöverläkaren Kristina Bähr är gäst. Hon är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin och har arbetat i skolan sedan 2004. Kristina Bähr är också en uppskattad föreläsare inom ämnen som rör den förebyggande och främjande elevhälsan, inklusive hjärnans utveckling hos barn och ungdomar.

Kristina är bland annat aktuell med boken “Psykisk hälsa i skolan”. https://www.nok.se/titlar/akademisk-psykologi/psykisk-halsa-i-skolan/.
Hon driver också den populära podcasten “Hjärnpodden”. http://hjarnpodden.se/

Trevlig lyssning!

 

Skolprat finns på Spotify och Podcaster!

Mer från podden Skolprat:

Till Skolprat
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podcast

Tveka inte att höra av dig till oss med era funderingar och synpunkter: skolprat@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.