Ansök
Om oss

Hanna Svensson är lärare i SO och engelska samt arbetslagsledare på Kunskapsskolan Jönköping.

Hanna från Kunskapsskolan är bästa läraren i Jönköpings län

Varje höst korar Lärargalan Årets lärare i olika kategorier. En av årets finalister är Hanna Svensson från Kunskapsskolan Jönköping, som efter att ha nominerats av sina elever blivit utsedd till den bästa läraren i sitt län.
– Det känns helt fantastiskt! Jag brinner för eleverna, och det betyder så mycket att de känner det, säger Hanna.

När Lärargalan under helgen presenterade årets finalister fanns Hanna Svensson från Kunskapsskolan med, utnämnd till Årets lärare i Jönköpings län.

– Det känns helt fantastiskt. Jag är så tacksam för att mina elever har tagit sig tiden att nominera mig, säger Hanna.

Hanna har arbetat som lärare sedan 2016, och började på Kunskapsskolan Jönköping för snart fem år sedan. Där undervisar hon i SO och engelska samt är arbetslagsledare.

– Jag valde att bli lärare för att jag brinner för eleverna, och det är de som gör att jag trivs så bra med mitt yrke. Att få träffa eleverna varje dag, se dem utvecklas och lära sig samtidigt som vi har roligt tillsammans gör läraryrket till världens bästa jobb!

“Tror på relationellt ledarskap”

I motiveringarna som eleverna skickat in till Lärargalan står det bland annat att Hanna är “som en bästa vän”, “alltid gör lektionerna roliga” och “skapar en relation till varje elev”.

– Det betyder så mycket att eleverna känner så, eftersom det är precis det jag vill. Jag tror på ett relationellt ledarskap där man lär känna eleverna och lägger tid på relationer. Det gynnar kunskapsutvecklingen och gör även underverk för klassrumsklimatet och arbetsron, som ju är så viktig för elevernas utveckling.

Varför tror du att just du blev Årets lärare i Jönköpings län?
– Jag tror att det beror på att jag engagerar mig mycket. Eleverna brukar säga att jag alltid finns där när de behöver mig och att jag är positiv, glad och peppande. De lyfter fram att jag ser alla och tycker om dem allihop för vilka de är, samt att jag bryr mig på riktigt om någon är nere eller om något har hänt. De tycker att jag hjälper och stöttar i alla ämnen, även de jag undervisar i.

Hur är det att arbeta på Kunskapsskolan?
– Det är fantastiskt roligt, och våra personliga handledningssamtal ger möjligheter som är svåra att få någon annanstans. Som lärare har man chans att möta elevernas behov och lägga tid på det varje individ behöver. Och så har vi väldigt roligt på vägen – att få träffa eleverna varje dag gör att jag längtar till jobbet.

Vad får eleverna ut av att gå på Kunskapsskolan, tror du?
Förutom goda ämneskunskaper ger vi eleverna så mycket mer. Den personliga handledningen gör att varje elev verkligen blir sedd.

Vi önskar Hanna stort lycka till i finalen, som sänds på tv den 10 november!


Här är några av de fina motiveringar Hannas elever skickat in till Lärargalan:

“Hanna är den bästa läraren för hon är som ens bästa vän och man kan alltid prata med henne, hon gör lektionerna roliga och spännande. Hon är inte som vilken lärare som helst, hon får en att känna sig älskad o peppar en alltid. Hon ger en det man behöver för att lära sig. Jag kan verkligen prata med henne om allt och hon får mig att känna mig trygg.”

"Vår lärare bryr sig om oss och hur vi mår både i och utanför skolan. Hon är bra på det hon gör inom hennes ämnen. Hon förbereder oss väl inför framtida studier och peppar oss när vi gett upp. Hon får oss att känna att ämnena är spännande och att vi ska göra vårt bästa"

“När jag mår som allra sämst och inte tror på mig själv finns hon alltid där och stöttar! Jag tycker att Hanna förtjänar detta priset för att hon är så underbar och gör allas dag bättre! Och även fast vi inte haft henne så länge så tycker jag att hon är den allra bästa läraren jag någonsin haft! För hon skapar en relation med alla elever som ingen annan lärare skulle göra! Om hon skulle få detta priset så skulle det vara som ett tack för det hon gör för oss varje dag!”

“Jag väljer Hanna för att hon är en supersnäll och bra lärare. Hon är alltid snäll och omtänksam mot eleverna. Och jag nominerar henne för att hon förstår, om man frågar eller om något har hänt så hjälper hon alltid till. Jag var ny för inte så länge sen och hon var så himla snäll och visade mig och sa vad jag skulle göra. Hanna är världens snällaste lärare i världen.”

“Hanna har egenskapen nytänkande eftersom hon kommer på nya lösningar, om några till exempel bråkar så kommer hon på en bra lösning som gör att personerna som bråkade blir vänner fast dom förut var fiender.”

“Hanna får mig att skratta och vilja lära mig mer. Hon är en av de bästa lärarna som jag haft och hon känns nästan som en syster. Hon gör att jag vill gå till skolan varje dag.”


Fler lärare nominerade

Flera lärare från Kunskapsskolan har nominerats till Årets lärare av sina elever, och fem av dem blev utsedda till Årets lärare inom sina kommuner. Läs mer om det här: Fem lärare från Kunskapsskolan nominerade till Årets lärare 2021!


Om Lärargalan:

Varje höst koras Årets lärare inom olika kategorier på Lärargalan. Syftet är att hylla lärarkåren och lyfta fram förebilder inom yrkesgruppen, som kan inspirera andra till att göra skillnad.

Det är landets elever som får chans att lyfta sina favoritlärare genom att skicka in sina motiveringar. Engagemanget är stort, och i år har hela 45 000 elever nominerat sina lärare. För att utse vinnarna går en jury igenom elevernas nomineringar och kvalitetssäkrar de nominerade lärarna.

Årets lärare inom varje län är de slutgiltiga finalisterna till priserna Årets Gymnasielärare, Årets Högstadielärare, Årets Mellanstadielärare och Årets Ledstjärna, som delas ut i Lärargalans tv-program som sänds på Sjuan kl. 20.00 den 10 november.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.