Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

November 2019

Nu har vi varit igång i mer än halva terminen och eleverna har haft ett välförtjänt novemberlov. Jag hoppas förstås att de elever som inte ligger i fas med sina planeringar har pluggat under lovet och att alla också passat på att vara ute i den sköna höstsolen och laddat med energi för denna sista del av terminen.

På skolan så har lärarna jobbat hårt under lovet med rättning, planering och lovskola. Stämningen är på topp och vi är alla laddade att hjälpa eleverna nå sina mål för terminen. Jag vill i detta brev slå ett slag för att läsa böcker i november. Nyligen kom det nya larmrapporter om att läsning bland unga går ner och vilka tråkiga effekter det kan få - vi på skolan håller med. Det är en grundläggande färdighet som bygger upp vårt ordförråd och verkligen underlättar för att förstå andra ämnen, vidare studier och skapa bra förutsättningar in i vuxenvärlden. På skolan har vi sedan terminen startade ett läsprojekt i alla basgrupper som vi hoppas ger ökat intresse för läsning.

Antagning, kö och informationsmöten
I veckan börjar vår antagning av nya elever inför nästkommande läsår. Köerna till skolan är längre än någonsin och nu under hösten brukar de växa rejält varje vecka. Ett riktigt bra kvitto på att vi har ett gott rykte och ett stort förtroende hos föräldrar och barn.

Vi har som vanligt informationsmöten under hösten. Vi hade ett första välbesökt informationsmöte i måndags. Det är verkligen jätteroligt att möta alla förväntansfulla blivande elever med föräldrar. Tipsa gärna intresserade om att komma till skolan på kommande informationsmöten onsdag 20 november eller tisdag 10 december klockan 18.00.

Lämna/hämta barn
Efter flera års diskussioner med olika parter har vi nu äntligen fått vägen mellan skolan och Kullen avstängd, det vill säga den väg som går över kaserngården förbi skolan. Det har sedan länge varit infartsförbud men bilar åker där ändå. För elevernas trygghet och säkerhet känns det bra att den från och med nu är avstängd. Föräldrar uppmanas som vanligt att lämna sina barn framför idrottshallen eller vid gavlarna till skolan.

Föräldraråd
Föräldrarådets andra möte för terminen hålls onsdag 27 november klockan 18.00 - 19.30. Alla föräldrar är välkomna att delta. Anmäl intresse till mig om du vill vara med. Agenda för mötet skickas ut ett par dagar innan mötet till de som anmält intresse.

Björn Nyman
Rektor