Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev mars 2020

Vilken tid vi lever i just nu! Utvecklingen utifrån coronavirusets framfart i landet och världen skapar nya spelregler, ibland från timme till timme. Det är inte lätt att hänga med. På skolan påverkas vi såklart mycket och inte minst då av att många elever och medarbetare är sjuka. Men det svetsar oss samman och vi tar oss an utmaningen tillsammans. Vi ställer upp på varandra och vi hjälps åt, både elever och medarbetare. Kunskapsskolans värderingar känns med tydlighet i vår verksamhet just nu:

• Vi ser kraften i varje individ
  • Vi når längre tillsammans
  • Vi har höga förväntningar
  • Vi drivs av utveckling

Information kring hur vi möter utmaningen med Corona skickar jag ut som separat information direkt till alla vårdnadshavare. Om du inte fått brev från mig om detta så hör av dig till koordinator Helena Sundbaum för att se över den epostadress du anmält till oss.

Info om skolskjuts för läsår 2020/2021
Nytt för nästa läsår är att alla som önskar skolskjuts måste ansöka om det oavsett årskurs. Det innebär att du behöver ansöka om skolskjuts om ditt barn ska börja årskurs 4, årskurs 5, årskurs 6, årskurs 7, årskurs 8 eller årskurs 9. Ansökan gör du via boras.se. Du måste ansöka senast 15 april!

Idrott utomhus
Idrottsundervisning hålls utomhus från och med idag. Vi räknar med att alla elever kan delta eftersom de rådande riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten är att om du känner dig hängig eller förkyld så ska du stanna hemma. Är man skadad, tex stukad fot eller liknande, anpassar idrottslärarna uppgifter utifrån förutsättningarna. Tänk på att anpassa idrottskläder utifrån väder. Klär man sig rätt är det en fantastisk årstid att vara ute i just nu.

Frånvaroanmälan i Skola24
Nu har vi många elever hemma. Kom ihåg att sjukanmäla varje dag så vi vet var alla elever är. Vi får många frågor från föräldrar om att få tillgång till Skola24 utifrån att enbart den ena vårdnadshavaren har tillgång till systemet. Vi försöker inom kort komplettera så att även den andra vårdnadshavaren får tillgång till systemet. Detta får man genom ett aktiveringsmejl som vi kommer skicka ut. Håll utkik i din mejlkorg. Behöver du ringa in din sjukanmälan så gör du det via 0515-86905.

Ladda chromebooks hemma
Alla elever i årskurs 6-9 har fått låna en egen chromebook. Jag vill påminna att det är viktigt att man som elev är förberedd för att kunna arbeta i skolan och den är kanske ännu viktigare just nu. Påminn gärna era barn om att ladda sin chromebook till nästa skoldag.

EDS
Under denna vecka har vi extra fokus på elevernas EDS under PH-samtalen. Vi uppskattar om du som förälder loggar in i EDS tillsammans med ditt barn för att ta del av den info som finns. Det är viktigt att du som förälder förstärker det som är positivt utifrån kommentarerna som finns. Vi lär bättre utifrån beröm än kritik. Stöd barnet vid eventuell motgång och hjälp med struktur istället för att anklaga.

Björn Nyman
Rektor