Rektorn har ordet 22 februari - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Februari 2021

I morse fick jag reda på att Smittskydd Västra Götaland sent igår kväll gått ut med en uppmaning om att låta elever i årskurs 7-9 studera på distans alternativt fjärrundervisning under vecka 8. Vi hade arbetat under sportlovet med att ytterligare förbättra arbetssituationen för både elever och medarbetare med start idag på morgonen men denna nya uppmaning omkullkastade helt våra planer. Vi försökte så snabbt vi kunde gå ut med information till både elever, föräldrar och medarbetare. En del elever hann vända innan de kom till skolan, andra elever hann komma till skolan innan de fick vända hem igen. I slutet av veckan återkommer jag med information om nästa vecka.

Under vecka 8 gäller följande:

• Årskurs 4 - 6 går i skolan som vanligt.
  • Årskurs 7 - 9 arbetar hemifrån utifrån sitt vanliga schema från tisdag lunch, dvs åk 7 och 9 har basgruppssamling digitalt klockan 08.30, årskurs 8 har basgruppssamling digitalt klockan 09.00 och efter det följer schema som vanligt, men då digitalt. Alla elever har basgruppssamling tisdag morgon även om de börjar följa sitt schema först från lunch.
  • Vi fortsätter med digitala workshoplistor som vi gjort för årskurs 7-9 före lovet så att eleverna när de har workshop kan få hjälp även hemifrån.
  • Inga elever i årskurs 7 - 9 är undantagna distansarbete/fjärrundervisning under vecka 8 enligt Smittskydd Västra Götaland. Vi återkommer om vi får nya riktlinjer kring detta.
  • Eleverna i årskurs 7 - 9 erbjuds hämta matlådor till efterföljande dag utanför entrén mellan klockan 15.00 - 16.00. Ingen föranmälan krävs men om du önskar hämta specialkost så måste du meddela detta till kökschef Josefin Ericson via mejl josefin.ericson@kunskapsskolan.se

Skolans övergripande riktlinje för elever som har närundervisning
Är eleven frisk och symtomfri är eleven välkommen till skolan, om det inte finns beslut om undervisning på distans för årskursen. Känner eleven sig hängig eller sjuk ska man sjukanmäla sig via Skola24 och stanna hemma. Detta gäller oavsett om man tror att det kan vara covid-19 eller en vanlig förkylning. Vid en vanlig förkylning är man välkommen tillbaka till skolan när man har varit symtomfri i 48 timmar.

Om man har en konstaterad covid-19-infektion ska man stanna hemma i minst sju dagar efter insjuknandet och följa vårdens instruktioner. Du ska även ha varit feberfri de två sista av dessa dagar och tydligt känna dig frisk. Om du har generella frågor om covid-19 kan du kontakta 113 13, om du har frågor gällande symtom kan du kontakta 1177.

Om man har konstaterad covid-19-infektion i familjen ska eleven stanna hemma i enlighet med Smittskydd Västra Götalands riktlinjer.

Jag uppmanar er föräldrar att höra av er till mig om ert barn testat positiv för covid-19. Detta gäller oavsett vilken årskurs ditt barn går i. Detta för att underlätta smittspårning. Jag är också mån om att ha god överblick över smittspridningsläget på skolan.

Har du vistats utomlands under ledigheten så gäller specifika rekommendationer som du tar del av via Folkhälsomyndigheten.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig.

Björn Nyman
Kunskapsskolan Borås