Rektorn har ordet 8 april - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev april 2021

I skrivande stund är alla elever på påskledighet. En välförtjänt sådan efter både ansträngande skolgång och stora ansträngningar i vardagen på grund av corona. Nu hoppas jag att alla, både elever och medarbetare på skolan, får tid att varva ner och samla energi inför slutspurten på ett läsår som verkligen kommer gå till historien.

Eleverna slutar tidigare måndag vecka 15 (12/4)
Sista delen av terminen inleder vi med en kortare dag för eleverna. Årskurs 7 och 9 börjar som vanligt klockan 08.30 och slutar klockan 11.30. Årskurs 4, 5, 6 och 8 börjar som vanligt klockan 09.00 och slutar klockan 12.00. Om eleven har PH-samtal stannar man ytterligare 30 minuter.

Föräldrainloggning till Kunskapsporten
I mitt förra rektorsbrev informerade jag om möjligheten att som vårdnadshavare att logga in på Kunskapsporten för att ta del av bland annat ditt barns loggbok, terminsplan, mål och arbetsuppgifter. Jag vill uppmana dig att stötta ditt barn lite extra såhär i slutet av terminen. Logga gärna in tillsammans med ditt barn och se över terminsplanering och gärna titta på ditt barns veckoplanering och se över kommentarer i EDS.

För att logga in:

1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

Anpassningar utifrån corona - håll i, håll ut
Undervisningen bedrivs med alla elever på plats i skolan samtidigt som vi gör allt vi kan för att undvika smittspridning på skolan. Bland annat så håller vi två årskurser per våningsplan, vi har justerade start och sluttider av skoldagen, utdragna lunchtider, med mera. Det är få elever som bekräftats positiva för covid-19 i dagsläget.

Fortsätt höra av er till rektor om ditt barn testar för covid-19 så att vi kan fortsätta ha en bra överblick över smittläget på skolan och göra rätt anpassningar och åtgärder.

Jag vill påminna om de starttider som gäller. Det är viktigt att ni inte låter era barn komma tidigare än nödvändigt. Elever i årskurs 6 och 8 är välkomna till skolan från klockan 08.40. Elever ska inte stanna kvar på skolan efter att de slutat om de inte deltar i av skolan anordnad aktivitet som till exempel Klubben, läxhjälp, etcetera. De särskilda överenskommelser som gällde före lovet gäller nu också.

Prata med ditt barn om vikten av att hålla avstånd på fritiden, att undvika att träffa äldre som riskerar att bli svårt sjuka, att tvätta händerna ofta och stanna hemma om man känner sig hängig/har symtom.

Utifrån rådande smittläge så kommer vi fortsatt behålla de riktlinjer som vi har idag. Det innebär till exempel att föräldrar eller andra utomstående fortsatt inte får besöka skolan annat än efter överenskommelse med rektor. Det innebär också att möten med föräldrar och andra externa parter fortsatt kommer hållas digitalt.

Skolskjuts läsår 21/22 - påminnelse
Nu har du möjlighet att ansöka om skolskjuts (skolbusskort) för ditt barn inför nästa läsår. Tänk på att du behöver göra detta för varje nytt läsår som ditt barn går i grundskolan. Sista dag att ansöka är 15 april. Du ansöker via Borås stads hemsida, boras.se/skolskjuts. Detta gäller barn som är folkbokförda i Borås kommun.

Kunskapsskolan startar förskoleklass till årskurs 3
Arbetet att bygga om före detta Militärpalatset till skola för årskurs F - 3 löper på enligt plan. Väggar börja komma på plats, el och ventilation dras fram och markarbeten med skolgården påbörjas inom kort. Vi kommer vara klara med ombyggnationen i god tid. Vi har drygt 100 elever antagna och flera lärare är anställda. Några fler är på gång. Det känns verkligen spännande att starta upp förskoleklass till årskurs 3 i augusti!

Björn Nyman
Rektor