Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev juni 2021

Nu är vi inne på sista veckan för detta läsår. Ett läsår som verkligen inte blev som vi trodde. Nu när vi summerar läsåret så tycker jag att vi ändå med stolthet kan säga att vi lyckades hålla i och hålla ut hela vägen. Vi valde vår linje i detta restriktionernas läsår och jag kan se att vi valde rätt väg. Våra elever har ingen utbildningsskuld och de har haft ett socialt umgänge, om än något begränsat, som gör att de mår väl. Nu är det snart dags för ett välförtjänt sommarlov där eleverna får ladda energi inför ännu ett år på Kunskapsskolan eller, som för de som lämnar årskurs 9, nya utmaningar i livet.

Sponsorloppet till förmån för Barncancerfonden
Förra veckan arrangerade vi sponsorloppet. Detta år till förmån för Barncancerfonden. Eleverna hade möjlighet att skaffa sponsorer som sponsrar med en slant för varje varv de tog sig runt. Du lämnar ditt bidrag via vår egen insamlingssida.

Skolavslutning
Skolavslutningen hålls fredagen den 11 juni. Alla elever börjar som de gjort under denna termin, det vill säga årskurs 7 klockan 08.30 och årskurs 4,5,6 och 8 klockan 09.00, förutom årskurs 9 som börjar klockan 11.00. Själva avslutningsdagen går eleverna cirka 1,5 timme i skolan. Inga föräldrar tillåts vara med på grund av pandemin.

Utvecklingssamtal i augusti
Utvecklingssamtalen i augusti kommer hållas digitalt via Google Meet. Alla handledare kommer höra av sig med en inbjudan till samtalen innan vi går på semester. Du kommer bli inbjuden till samtal antingen måndagen den 16 augusti eller tisdagen den 17 augusti.

Skolstart
Skolan startar onsdagen den 18 augusti. Tider för detta kommer i augusti när vi vet om vi behöver göra några anpassningar utifrån corona eller ej. Mer info kommer ni få i samband med utvecklingssamtalen.

Kunskapsskolan startar förskoleklass till årskurs 3
När vi ses igen i augusti kommer Kunskapsskolan Borås vara större än någonsin. Vi kommer tillsammans med F - årskurs 3 vara närmare 700 elever fördelat på två olika skolbyggnader. Det kommer bli ett mycket spännande läsår på många sätt!

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar och tackar för förtroendet att varje dag få träffa era barn i skolan!

Björn Nyman
Rektor