Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev januari 2022

Nu har terminen precis börjat och jag hoppas att alla vilat upp sig och är sugna på att börja i skolan igen. Nu har alla elever, föräldrar och handledare nyss träffats för utvecklingssamtal och nya mål har satts för vårterminen. Nu vill det till att komma igång med studierna och att hänga med redan från början. Att följa upp både hemma och i skolan borgar för en god start och en framgångsrik termin.

Covid-information
Som ni läst och hört så är smittspridningen högre än någonsin just nu. Nu är det viktigt att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen så mycket det går. Vi behöver fortsätta påminna varandra om att hålla avstånd och försöka att inte umgås med andra än de vi vanligtvis träffar. I skolan vill vi endast ha friska och symtomfria elever. Är du osäker på om ditt barn kan komma till skolan så hör av dig till 1177 för rådgivning. De senaste rekommendationerna påverkar inte skolan mer än tidigare men det är fortsatt viktigt att vara uppmärksam på symtom. Hellre en dag hemma om man är osäker än att komma till skolan och riskera bidra till smittspridning.

Om ditt barn testar positivt för covid så måste du meddela mig så att vi kan vara behjälpliga i smittspårningen och eventuellt dela ut gurgeltest. Vi samarbetar med Västra Götalands smittskydd vid behov om det råder tveksamheter.

I dagsläget finns det ingen möjlighet att låta eleverna arbeta hemifrån annat än om Västra Götalands smittskydd bedömer att så bör ske eller för att så många i personalen är sjuka så att vi inte kan bedriva verksamhet. Inget av fallen är aktuellt i dagsläget.

Vi som arbetar på skolan är mycket tacksamma för att ni tar detta på största allvar och tänker lite extra på oss så vi slipper bli sjuka och kan undervisa för era barns framtid.

Praktisk info på hemsidan
Jag vill också passa på att tipsa om vår hemsida. Under länken Praktisk information så hittar du kalendarium, olika blanketter till exempel ledighetsansökan och annan viktig information.

Björn Nyman
Rektor