Ansök
Om oss

Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev november 2022

Nu är det bara några veckor kvar till jul och för eleverna är det tre veckor kvar innan de får gå på julledighet. Tiden går fort nu. Första advent har passerat och snart är det lucia och sen skolavslutning. Titta gärna tillsammans med ditt barn i loggbokens terminsplanering för att se hur ditt barn ligger till och om det krävs en spurt nu i slutet. Kanske är det en god idé för elever i årskurs 4-9 att använda sig av den extra studietiden som finns för dem för att bli klar med det sista?

Lässatsning
Att vara en god läsare är viktigt i dagens samhälle. Ett tips inför julledigheten är att antingen låna en bok i vårt skolbibliotek för att ta hem att läsa under jullovet eller köpa en bok i julklapp. Mycket av det vi gör i skolan innefattar läsning och för att bli bättre på det så måste man träna.

Julavslutning
Eleverna går sista dagen i skolan torsdag 22 december. Eleverna i årskurs F-3 börjar klockan 8.15 och elever i årskurs 4-9 börjar klockan 9.00. Eleverna kommer bjudas på julfika och avslutning i idrottshallen. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda föräldrar att vara med under avslutningen i idrottshallen då det blir för trångt.

Skolstart vårtermin
Vårterminen inleds med utvecklingssamtal under två dagar. Du som förälder kommer bli inbjuden till utvecklingssamtal antingen måndag 9 januari eller tisdag 10 januari. Samtalen hålls på plats i skolan. Skolan startar sedan onsdag 11 januari med en vanlig skoldag (PH-samtal utgår denna första vecka).

Antagning, kö och informationsmöten
Vi har nu börjat vår antagning av nya elever inför nästkommande läsår. Vi har genomfört tre informationsmöten för blivande elever hittills och vi planerar för ytterligare informationsmöte nästa termin. Köerna till skolan är långa och nu under hösten brukar de växa varje vecka. Ett riktigt bra kvitto på att vi har ett gott rykte och ett stort förtroende hos föräldrar och barn.

Nationella prov
Vi har nu kommit in i den första perioden av nationella prov för elever i årskurs 6 och 9. Eleverna deltar i muntliga prov i matematik, svenska och engelska och vi beräknar vara klara under vecka 49. Förra veckan blev eleverna i årskurs 6 klara med sina muntliga prov i svenska, matematik och engelska. Igår blev eleverna i årskurs 9 klara med sina muntliga nationella prov. Några restprov är kvar för de som ej kunnat delta.

Hälsningar
Björn Nyman
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.