Ansök
Om oss

Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Januari 2023

God fortsättning på det nya året!
Jag hoppas att ni alla haft sköna lediga dagar och har fyllt på energiförråden för att ta er an det nya året och vårterminen 2023. Nu är det snart dags för skolstart igen och på skolan har vi planerat för att få en så bra skolstart som möjligt.

Skolstart vårtermin
Vårterminen inleds med utvecklingssamtal under två dagar. Du som förälder har blivit inbjuden till utvecklingssamtal antingen måndag 9 januari eller tisdag 10 januari. Hör av dig till ditt barns handledare om du inte kan hitta din samtalstid. Samtalen hålls på plats i skolan. Förbered dig gärna tillsammans med ditt barn inför samtalen genom att läsa i ditt barns EDS samt se över eventuella betygsrekommendationer (gäller elever i årskurs 4-9).

Skolan startar onsdag 11 januari med en vanlig skoldag (PH-samtal utgår denna första vecka).

Undervisning i tyska, spanska och bild under vårterminen
Vår lärare Sara Peterlunger som arbetade som lärare i tyska valde att sluta hos oss vid höstterminens slut. Vi håller på att rekrytera hennes ersättare. Vi har en temporär lösning så länge där Dara Fard kommer undervisa i tyska.

Monica Uribe Vasquez som idag undervisar i bild kommer under vårterminen även undervisa i spanska och då främst i årskurs 9. Ebba Magnusson kommer ersätta Monica för att undervisa årskurs 6 i bild.

Gymnasievalet
För eleverna i årskurs 9 stundar nu gymnasievalet som ska vara klart senast 1 februari då den första, preliminära antagningen sker. Efter detta har eleverna möjlighet att ändra sina val inför det slutgiltiga valet som ska vara klart senare i vår.

Under vårterminen kommer vi börja arbeta med gymnasievalet med årskurs 9 och språkvalet för årskurs 5. Vår studie- och yrkesvägledare, Roxana Lozonschi, svarar på frågor som dyker upp. Hennes kontaktuppgifter hittar du på vår hemsida.

Ledigheter
Under läsåret inkommer väldigt många ansökningar om ledigheter, i många fall en hel vecka. Jag vet att det finns många anledningar till att vara ledig vid andra tidpunkter än loven men jag vill att du som förälder noga tänker igenom om detta är det bästa för ditt barn. Om barnet är borta en vecka så missar barnet också en veckas skolarbete inklusive eventuella prov, kursredovisningar och andra delar som inte går att planera om. Funderar du över en längre ledighet önskar jag att du kontaktar mig, min biträdande rektor, Malin Sandbecker (F - åk 6) eller min biträdande rektor Eleni Vasiliagou (åk 7-9), så vi kan resonera kring ditt barns skolgång och vilken påverkan ledigheten kan få.

Ledigheter under nationella prov
Under vårterminen har elever i årskurs 3, 6 och 9 nationella prov. Om du söker ledigt för ditt barn så var särskilt noggrann så ledigheten inte infaller under dagar med nationella prov. Ledighet under dessa dagar kommer ej beviljas. Läs mer i kalendariet på vår hemsida, kunskapsskolan.se/boras

Med förhoppning om en riktigt bra vårtermin!

Björn Nyman
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.