Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Borås

Rektor Björn Nyman berättar om händelser på skolan.

Februari 2023

Nu är det snart dags för terminens första lov - sportlovet! Eleverna har arbetat på bra och det är roligt att se hur mycket våra elever lär sig, oavsett vilken årskurs de går i men det är kanske lite extra roligt att se hur våra nior kämpar för att nå sina mål och komma in på det gymnasieprogram som de önskar. Nu hoppas jag att alla elever får ett riktigt skönt lov med tid att hämta energi inför nästa del av terminen.

Allmänt
För exakt ett år sen skrev jag ett rektorsbrev där jag berättade att vi hade en frånvaro på ungefär en tredjedel av eleverna varje dag. Det känns helt overkligt att se tillbaka på detta och jag hoppas att vi aldrig mer får uppleva detta. Nu är frånvaron på normala nivåer även om det alltid är mer frånvaro vid denna del av året än andra.

Vecka 6 väntar friluftsdagar för elever i årskurs 4-9. De olika årskurserna har friluftsdagar på olika dagar. Ni har fått eller kommer få mer information av ditt barns handledare.

Vecka 7 är det sportlov. Fritidshemmet för eleverna i förskoleklass till årskurs 3 är öppet för de som anmält att de behöver plats under lovet. För elever i årskurs 8 och 9 är det lovskola för de som erbjudits plats. Föräldrar till aktuella elever har fått erbjudande om lovskola.

Håll er gärna uppdaterade om vad som händer framöver via kalendariet på vår hemsida kunskapsskolan.se/skolor/boras/om-skolan/praktisk-information

Utbytesprojekt med Holland
Under innevarande vecka har vi besök av 10 elever från Frits Philips-skolan i Eindhoven. Tio av våra elever i årskurs 8 är med i detta utbyte och de holländska eleverna bor hos våra tio värdelever. Senare under våren kommer våra elever åka till Holland och bor då tillsammans med sin holländska kompis. Under veckan kommer de holländska eleverna och deras svenska värdelever bland annat besöka Göteborg, prova på att åka längdskidor och besöka Textilmuséet. Självklart deltar de holländska eleverna dessutom i de svenska värdelevernas undervisning.

Följ ditt barns utveckling
Nu är vi som sagt snart framme vid sportlovet och ditt barn har förhoppningsvis lärt sig mycket fram tills nu. Vid terminsstart, i samband med utvecklingssamtalet, gjorde ni tillsammans med ert barns handledare en plan för terminen. Denna plan finns att se i ditt barns loggbok. Sätt dig gärna tillsammans med ditt barn och se över hur det går i skolan utifrån terminsplanen och de kommentarer som finns i EDS. För elever i årskurs 4-9 är loggboken digital.

Du som vårdnadshavare kan logga in i Kunskapsporten och ta del av bland annat ditt barns loggbok och EDS. Nedan kommer en påminnelse om hur du går tillväga för att logga in på Kunskapsporten:

Gör så här:

  1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Har du frågor?

Behöver du hjälp med loggboken är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta: vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.

Skolmatsedel
Vi har tecknat avtal med skolmaten.se. Genom dem kan du som förälder lätt se vad ditt barn serveras till lunch under veckan. Du går antingen in på skolmaten.se eller laddar ner deras app. Du får då lätt tillgång till matsedeln på detta sätt och jag vet att det varit många föräldrar som önskat detta. Vår ambition är att publicera matsedel för kommande vecka under fredagen veckan innan. Ni hittar oss under Borås stad.

Kalendarium för vårterminen
På vår hemsida hittar du kalendarium för vårterminen men även läsårstider för nästa läsår, kunskapsskolan.se/boras

Följ oss gärna i sociala medier
Kunskapsskolan Borås finns både på Instagram och Facebook. Följ oss gärna för att få en inblick i vår verksamhet.

Hälsningar
Björn Nyman
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.