Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Erik Hartwig berättar om händelser på skolan.

Augusti 2019

Ännu en sommar har passerat i en väldans fart. En, i min smak, alldeles lagom varm sommar. Ett nytt spännande läsår står för dörren och vi håller för fullt på att förbereda ämnesplaneringarna, arbetet med framtidsförmågorna och i ordningsställandet av basgruppsrummen. Detta läsår startar två nya grupper i årskurs fyra samt två nya grupper i årskurs sju. Totalt är vi fortsatt drygt 420 elever på skolan.

Skolans prioriterade områden till detta läsår är att öka kvaliteten på de personliga handledarsamtalen, säkerställa kvalitativa ämnesplaneringar samt studiefokus på hela skolan. Vi kommer återkomma med datum för läsårets föräldraråd.

Lärarläget
I skrivande stund har vi två vakanser, en i musik och en i tyska/engelska. Rekryteringen pågår just nu och om ni vet någon bra lärare så tipsa gärna om dessa tjänster!

Rektorsförändring
Jag vill även berätta att jag kommer att avsluta min anställning som rektor på Kunskapsskolan Borlänge. Bakgrunden till detta är min privata situation där jag behöver ägna mer tid med min familj. Jag har fått ett nytt jobb närmare hemmet som innebär mindre tid till pendling. Det är rätt beslut för mig, men jag kommer sakna alla elever och medarbetare på Kunskapsskolan. Jag är med vid terminsstart och kliver sedan av min roll som rektor i början av september.

Erica Sterkenburg kommer att gå in som tillförordnad rektor tills rekrytering av ny rektor är klar. Erica har redan gjort en stark insats under våren och hon kommer att sköta uppdraget galant. Nicola Barker kliver in som biträdande rektor under rekryteringsprocessen. Jag vill tacka för mig, det har varit sex väldigt inspirerande och utvecklande år på Kunskapsskolan.

Kalendarium läsår 18/19
Ht-19
19/8 Läsårsstart
V. 44 Höstlov (Lovskola 29-30/10)
29/11 Studiedag (eleverna lediga)
20/12 Julavslutning

Hela läsårets kalendarium finns på vår hemsida.

Nu ser vi fram emot att få ta emot era barn till ännu ett läsår. Välkomna på utvecklingssamtalen!

Med vänlig hälsning,
Erik Hartwig och Erica Sterkenburg