Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Borlänge

Tillförordnad rektor Erica Sterkenburg berättar om händelser på skolan.

September 2019

Nu är terminen i full gång! Starten har varit bra och både nya och gamla elever har kommit in i rutinerna och kommit igång med sina studier. Alla elever har dessutom nu haft utvecklingssamtal där de satt upp sina personliga terminsmål för studierna.

Som Erik skrev i sitt förra rektorsbrev så har han valt att sluta som rektor hos oss på Kunskapsskolan och har nu börjat arbeta i Leksand. Under rekryteringsprocessen av en ny rektor kommer jag, Erica, att vara tillförordnad. Jag började på Kunskapsskolan som lärare i matematik och NO 2016 och har sedan drygt ett år tillbaka arbetat som biträdande rektor.

Ny matleverantör
Från och med denna termin har alla Kunskapsskolans skolor bytt matleverantör till Närda. Vi använder oss nu av en annan uppvärmningsteknik, så kallad sous-vide, och maten värms upp på skolan. I samband med bytet av leverantör har det varit en del problem med leveranserna. Den nya tekniken har också inneburit nya rutiner för medarbetarna i köket vilket har skapat en del initiala bekymmer. Många elever har upplevt att maten inte höll tillräckligt god kvalitet i början men att det blir lite bättre för varje dag.

Närda har lovat mat av riktigt god kvalitet och det ska vi se till att vi får. Vi arbetar intensivt med att lösa problemen på Kunskapsskolan centralt och lokalt. Vi har en tät dialog med Närda för att skyndsamt lösa matleveranserna, upplägg för uppvärmning och för att säkerställa att vi får all specialkost vi har beställt.

Med vänlig hälsning,
Erica Sterkenburg