Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Carolina Browall berättar om händelser på skolan.

Januari 2020

Nytt år, nya tag och ny rektor
Som nytillträdd rektor för Kunskapsskolan Borlänge vill jag här kort presentera mig. Jag heter Carolina Browall och är boende i Borlänge sedan tolv år tillbaka. Jag tog rektorsexamen 2013 och har lång erfarenhet som rektor inom förskola, grundskola och gymnasium. Innan min flytt till Dalarna var jag verksam som studierektor på Lärarhögskolan i Stockholm där jag både undervisade och forskade i pedagogik som del av min tjänst. Jag är i grunden beteendevetare med en master i pedagogik. Med det sagt hoppas jag att min kompetens och erfarenhet ska komma till nytta för Kunskapsskolan. Jag känner mig laddad och taggad! Erica är nu tillbaka som biträdande rektor på skolan.

Min start på skolan har enbart varit positiv. Ett härligt gäng medarbetare och fantastiska elever. Gott klimat i en fin skola!

Skolans arbete med trygghet och studiero fortsätter i vår strävan mot ökad måluppfyllelse. Vårt arbetssätt är unikt och vi arbetar hårt för att göra det ännu bättre!

Under vårterminen börjar de nationella proven för elever i årskurs 6 och 9. Inför dessa övar vi mycket och detta tillsammans med skolplikten gör att vi är mycket restriktiva med ledigheter under skoltid. Nytt för denna termin är att det är jag som beslutar ledighetsansökningar för elever för allt utöver två dagar som handledare beslutar.

Den 11/2 har skolan vinterfriluftsdag och vi hoppas att vi får snö tills dess även om vi har back-up planer i brist på densamma. Vecka 9 är det som vanligt sportlov för eleverna men vi som jobbar på skolan är på plats och arbetar större delen av veckan. Under vecka 9 erbjuder vi också lovskola måndag, tisdag och onsdag för elever i årskurs 7, 8 och 9 som är i behov av det.

Matleverantör
Vi har nu återgått till vår tidigare matleveratör och alla är nöjda och glada!

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta mig via mejl eller telefon. När ni är på skolan är ni varmt välkomna att kika in och säga hej! Allt gott!

Hälsningar,
Carolina Browall rektor Kunskapsskolan Borlänge