Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Carolina Browall berättar om händelser på skolan.

Maj 2020

Nu var det ett tag sedan jag skrev till er. Det har varit en intensiv period vilket det alltid brukar vara under vårterminen men i år har det varit mer intensivt än vanligt på grund av Covid-19. Nu flyter arbetet på i skolan, trots rådande Coronaläge. Vi har gått in i något som kan förklaras som ett nytt normalläge och vi har läget under kontroll. Corona finns kvar, likaså våra riktlinjer och vårt förhållningssätt till hanteringen av viruset. Vi följer fortfarande såväl Utbildningsdepartementets som Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer. Svårigheten i arbetet med detta kvarstår men vi tar utmaningarna där de är och löser det tillsammans.

Som några av er säkert redan har hört så råkade tyvärr vår biträdande rektor Erica ut för en olycka för ett par veckor sedan och är sjukskriven. Erica är vid gott mod, återhämtar sig väl och hälsar gott till alla.

Återigen måste jag påtala vilket fantastiskt gäng medarbetare det är här på Kunskapsskolan i Borlänge! Alla drar sitt strå till stacken, har högt i tak och samarbetar på ett fint sätt för våra elever!

I veckan som var hade vi tre härliga orienteringsdagar för årskur 6, 7 och 8 i Bergebo, vädret var toppen och eleverna likaså! I nästa vecka har årskurs 9 stadsorientering i Borlänge, vi hoppas på en lika härlig dag då.

Fredag den 22/5 är eleverna lediga. Jag och medarbetarna kommer då att utvärdera och analysera hur vårt arbete gått under denna termin för att se vilka förbättringar vi kan göra för att bli ännu bättre. Vi kommer då bland annat att analysera årets enkätresultat. Tack till alla er som tog er tid att besvara vår föräldraenkät!

Sommaravslutningar blir på grund av smittrisken ske basgruppsvis på plats i skolan och utan anhöriga. Vi försöker göra det så trevligt vi bara kan under rådande omständigheter. Årskurs 4, 5 och 6 har avslutning på onsdag den 10/6. Årskurs 7, 8 och 9 har avslutning torsdag den 11/6. Respektive basgruppsledare ansvarar för innehåll, tid och upplägg. Det kommer ut mer information när det närmar sig!

Hälsningar från
Carolina Browall