Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Carolina Browall berättar om händelser på skolan.

December 2020

Nu närmar vi oss slutet av denna termin och vi är nöjda med det arbete som bedrivits på skolan trots den pandemi som hela tiden ligger och lurar i bakgrunden.

När det gäller covid-19 anpassar vi verksamheten så gott vi kan med de förutsättningar vi har och vi behöver hela tiden vara flexibla och lösningsfokuserade. Detta kan påverka en del av den ordinarie undervisningen, men vi ser hela tiden till att hålla så hög kvalitet som möjligt. Måluppfyllelsen är i fokus men också trygghet och en trevlig miljö för såväl elever som medarbetare att vistas i. Periodvis har medarbetarfrånvaron varit hög och vi får dagligen försöka finna lösningar som påverkar elevernas undervisning så lite som möjligt.

Vi ska fortsätta ha skolorna öppna och både elever och medarbetare förväntas vara på plats, så länge man är frisk och symtomfri. Vi tar inte emot externa besök på skolan, vilket tyvärr även gäller er föräldrar. Vi hoppas dock att digitala möten fungerar bra som alternativ under denna tid. Vi får helt enkelt hjälpas åt och göra vårt bästa för att få bukt på smittspridningen för att så småningom kunna återgå till lite mer normala rutiner.

På skolan gör vi vårt bästa för att eleverna ska hålla avstånd, sköta handhygien samt i övrigt vara delaktiga i att minimera smittspridning. Vi har hela tiden en löpande diskussion kring åtgärder som kan vara gynnsamma. Detta kan innebära förändringar i scheman, ändrad start- och sluttid, fasta lunchtider med mera. Min förhoppning är att alla har överseende med detta.

Vi påbörjar snart vår antagning av nya elever inför nästkommande läsår. Köerna till skolan är långa vilket är glädjande. Ett bra kvitto på att vi har ett gott rykte och ett stort förtroende hos föräldrar och barn. Det blir lite annorlunda i år när vi inte kan erbjuda fysiska informationsmöten på skolan men vi har uppdaterat informationen på vår hemsida med bland annat filmer om skolan så vi hoppas att alla känner att de får god information om skolan ändå. Titta gärna på filmerna där och tipsa intresserade vänner och bekanta!

Nu hoppas jag att alla i samhället tar ansvar för att minska smittspridningen så att vi får slut på denna pandemi!

Håll i och håll ut!