Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Carolina Browall berättar om händelser på skolan.

Maj 2021

Sommaren närmar sig med stora steg och vi i skolan jobbar för fullt med måluppfyllelse tillsammans med våra elever. Ännu en corona-termin är snart till ända och vi har trots detta lyckats över alla förväntningar. Vi har arbetat med våra anpassningar och följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer efter bästa förmåga och ser att det givit resultat. Vi har inte haft någon klustersmitta och har få smittade i covid-19. Fortsätt höra av er till rektor om ditt barn testar positivt för covid-19 så att vi kan fortsätta ha en bra överblick över smittläget på skolan och göra rätt anpassningar och åtgärder.

På gång just nu
Vi har nyligen haft lyckade dagar med orientering för eleverna på högstadiet - med varierat väder där det var allt från strålande sol till snöstorm.

Som del i Skapande Skola har vi genomfört smide för eleverna där de själva fick smida sin egen nyckelring. Det var givande och roligt för alla inblandade.

Vi kommer även i år att delta med årskurs 4-6 i Skräpplockardagarna, en kampanj från Håll Sverige Rent. Skräpplockardagarna är en insats där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar med hjälp av ett skolmaterial framtaget just för denna aktivitet. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Föräldrainloggning Kunskapsporten
Glöm inte möjligheten att som vårdnadshavare logga in på Kunskapsporten för att ta del av bland annat ditt barns loggbok, terminsplan, mål och arbetsuppgifter. Jag vill uppmana dig att stötta ditt barn lite extra såhär i slutet av terminen. Logga gärna in tillsammans med ditt barn och se över terminsplanering och gärna titta på ditt barns veckoplanering och se över kommentarer i EDS.

För att logga in:

1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

Kalendarium kommande veckor
Måndag den 31/5 har eleverna studiedag med hemstudier då skolans pedagoger kommer arbeta med omdömen och betyg.

Torsdag den 10/6 har årskurs 4-6 skolavslutning på förmiddagen och årskurs 7-8 på eftermiddagen. Årskurs 9 har skolavslutning fredag den 11/6 på förmiddagen.

I år kommer vi att ha lovskola i utökad form (på grund av covid-19), under vecka 24 erbjuds samtliga elever i behov av det och i överenskommelse med handledare lovskola klockan 09.00-15.00. Skolan erbjuder också lunch dessa dagar.

Nästa läsår
Till hösten blir det några mindre organisationsförändringar men också en ökning av andel behöriga och legitimerade lärare vid skolan.

Läsårsstart 21/22 för elever är måndagen den 16/8.

Fortsatt trevlig vår önskar Kunskapsskolan Borlänges medarbetare!