Ansök
Om oss

Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Erica Sterkenburg berättar om händelser på skolan.

Hej!

Ett nytt läsår har startat och vi är glada att få träffa alla elever igen! Vi hoppas att ni känner att ni och era barn fått en bra start på terminen.

Vi kommer dra igång terminen med mycket diskussioner kring demokrati med anledning av det kommande valet. Under fredagen 2/9 kommer även eleverna att delta i skolvalet som i stort kommer gå till som det riktiga valet.

För att ni som vårdnadshavare ska kunna stötta ert barn på bästa sätt i skolarbetet kommer vi ha en utbildning för er där vi berättar om våra olika pedagogiska system. Bland annat hur ert barn hittar de uppgifter de ska göra, var de får återkoppling på sitt arbete men också hur ni som vårdnadshavare till exempel sjukanmäler ert barn eller söker ledighet. Denna utbildning kommer hållas i skolans matsal 15/9 klockan 17:00 - 18:00. Ni anmäler er till mig via erica.sterkenburg@kunskapsskolan.se.

Under hösten kommer vi även att starta upp föräldrarådet igen. Vi kommer ha en träff per termin där ni som vårdnadshavare dels får information om vad som planeras på skolan men också ha möjlighet att vara med och påverka. Om du känner att du vill vara med i föräldrarådet som representant för ditt barns basgrupp anmäler du dig till ditt barns handledare. Första mötet kommer vara torsdag 29/9 kl. 17.30 - 18:30.

Utifrån att många elever förra läsåret upplevde att maten inte smakade bra har vi nu bytt matleverantör. Vi tycker att det är viktigt att våra elever äter sig mätta för att orka med skoldagarna. I och med terminsstarten återgår vi till Chartwells som vi haft tidigare och som eleverna varit mycket nöjda med.

Vi är också glada att kunna berätta att vi kommer att bygga ut vår NO-sal under hösten. Den kommer att bli betydligt större vilket gör att eleverna kommer kunna ha mer laborationer på NO-lektionerna. Utbyggnaden kommer att starta under höstlovet och pågå under några veckor.

Hör av er om ni har frågor eller funderingar!

Hälsningar,
Erica Sterkenburg
Tillförordnad rektor Kunskapsskolan Borlänge
Telefonnummer 073-313 31 63

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.