Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Carolina Browall berättar om händelser på skolan.

Februari 2022

Nu ser vi framåt! Restriktioner har lättat även om pandemin finns kvar med alla dess utmaningar och svårigheter som det innebär för oss i skolan, men vi ser att en återgång till en mer normal skolvardag är annalkande tillsammans med den stundande våren.

Vi har i februari genomfört en lyckad vinterfriluftsdag med roliga aktiviteter och glada barn. Framför oss ligger snart sportlovet där vi erbjuder lovskola till elever i årskurs 8 och 9 som har behov av det. Sportlovet följs efter en dryg månad sedan av påsklov. Våren innebär också nationella prov och implementering av den nya läroplanen för grundskolan, Lgr22.

I år firar Kunskapsskolan Borlänge 10 år och det kommer vi fira till hösten och uppstarten av det nya läsåret! Innan dess kommer vi äntligen ha möjlighet att genomföra ordentliga sommaravslutningar för våra elever, årskurs 4-6 torsdag den 9/6 och årskurs 7-9 fredag den 10/6.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 7 mars och sista svarsdagen är den 20 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Glada hälsningar från Carolina Browall, rektor