Ansök
Om oss

Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Borlänge

Rektor Erica Sterkenburg berättar om händelser på skolan.

April 2023

Hej!

Vårterminen går alltid väldigt fort och det är bara sex veckor kvar på terminen! Under dessa veckor är det också ett antal röda dagar och klämdagar (18 och 19 maj och 5 och 6 juni) som gör att tiden rusar iväg ännu fortare. Vi har hunnit ha alla förlängda PH-samtal och vi vill passa på att tacka er alla för trevliga samtal och bra samarbete kring era barns studier.

De nationella proven är i full gång för elever i årskurs 6 och 9, vilket vi på skolan tycker är väldigt spännande. För eleverna i årskurs 9 blir det ibland lite jobbigt så här mot slutet av läsåret med nationella prov, gymnasieansökningar och viss nervositet om de ska komma in på det program de önskar. Vi stöttar dem på skolan och vi vet att ni gör samma sak hemma!

För oss medarbetare på skolan så kliver vi in i en period då vi både ska avsluta läsåret tillsammans med våra elever och börja utvärdera året som gått för att göra planen för nästa läsår. Som en grund i det arbetet har vi bland annat enkätresultaten, vi har precis fått resultatet av enkäten som ni vårdnadshavare och era barn besvarade under mars. Jag kommer att börja analysarbetet tillsammans med mina rektorskollegor inom Kunskapsskolan och sedan kommer vi analysera resultatet tillsammans på skolan. Jag vill verkligen tacka alla er som besvarade enkäten! Efter skolavslutningen kommer vi att göra planen för nästa läsår, då kommer vi bland annat välja ut våra fokusområden och göra planer för vilka insatser vi ska göra under läsåret 23/24.

På den korta tiden det är kvar på terminen ska vi även hinna med friluftsdagar med stadsorientering för årskurs 9 och orientering i Bergebo för årskurs 7 och 8. Dessutom kommer vi också denna termin ha en konstutställning som ni alla är välkomna att besöka. Utställningen är på skolan den 25 maj klockan 17:00 - 18:30.

Slutligen vill jag bjuda in er till skolavslutningen på Galaxen den 8 juni! 

Årskurs 4-6 klockan 10:00 - 11:00
Årskurs 7-9 klockan 13:00 - 14:00

Om ni har frågor eller funderingar kan ni som vanligt höra av er till mig!

Hälsningar,
Erica Sterkenburg
Rektor Kunskapsskolan Borlänge

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.