Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

December 2019


Vintern är här och med den snart även julen och terminsslut. En ganska slitsam period i skolans värld med mycket redovisningar, inlämningar och prov - inte gör det saken bättre att det är mörkt stora delar av dygnet. Men, som tur är finns det ljusglimtar - en fin nobelmiddag där priserna delades ut utifrån framtidsförmågor och en härlig julutställning med ett skönsjungande luciatåg - härligt uppiggande.

Informationsmöten och kö
Våra informationsmöten inför att börja här i höst har varit lyckade och välbesökta. Vi kommer inom kort att erbjuda plats till de som står i kö. Vet ni några som funderar på att ställa sig i kö så är det verkligen hög tid nu. Vi kommer att ha ytterligare två informationsmöten - tisdag den 14 januari och torsdag den 23 januari, båda kvällarna klockan 18.00, där vi berättar om skolan, arbetssättet och naturligtvis om de nya lokalerna.

Ledighet under skoltid
Jag har skrivit om det förut och det tål att upprepas. Skollagen är tydlig. Elever får bara beviljas längre ledigheter om det finns synnerliga skäl. Det kan förstås vara svårt att bedöma vad som är synnerliga skäl, men naturligtvis är det viktigt att följa undervisningen om man ska nå sina mål. Inga ledigheter kommer att beviljas i anslutning till de nationella proven i årskurs 6 och 9.

Föräldraråd
Vi har haft två mycket givande föräldraråd under hösten. Nästa möte är onsdag den 15 januari klockan 18.00. Som vanligt kommer vi att skicka ut protokoll från det mötet till alla föräldrar.

Nya skolan
Bygget av den nya skolan inför hösten 2020 fortsätter som ni säkert sett. Vi är mycket nöjda med planeringen av själva skolan, idrottshallen och utemiljön. Det känns förstås bra att vi följer tidsplanen så att vi kan flytta in i en helt ny och modern skola redan i sommar. Passa på att följa bygget via skolans facebooksida.

Friskvård och läsning
Som en uppmaning inför julen vill jag påminna alla att röra på sig under ledigheten. Försök att hitta en aktivitet, minst 30 minuter, som är pulshöjande och gör det helst varje dag förstås. Vi i medarbetargruppen har under hösten peppat varandra och eleverna till kontinuerlig motion. Det finns flera goda effekter av det - stressen går ner, kreativiteten ökar och minnet förbättras.

En annan påminnelse är att lägga undan mobilen och läsa en bok under lovet. Vi har märkt att läsförmågan går ner och där kan ni föräldrar göra stor nytta. Köp eller låna böcker till ungdomarna - läsning förbättrar studieresultaten avsevärt i alla ämnen.

Tack för att vi får möjligheten att låna och utbilda era underbara barn. Från oss alla på Kunskap till Er alla därute - en...
RIKTIGT GOD JUL

Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Enköping och Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.