Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Den senaste tiden har allt vi gör präglats av Coronaviruset. Utvecklingen utifrån dess framfart i landet och världen skapar nya spelregler, ibland från timme till timme. I skolan har lärarna arbetat mycket hårt med att planera för olika scenarion och anpassa undervisningen till en eventuell skolstängning och studier på distans. De gör alla ett fantastiskt arbete och imponerar dagligen med sin kreativitet och flexibilitet. Osäkerheten svetsar oss också samman och vi tar oss an utmaningen tillsammans. Jag är verkligen stolt över mina medarbetare!

Vi är väl rustade med vår digitala kunskapsportal och eleverna förbereds för att kunna kommunicera hemifrån. Alla elever i årskurs 4-9 har nu tillgång till bärbara datorer vilket underlättar om vi tvingas flytta hem undervisningen.

Snart går alla elever på ett välbehövligt, men förstås annorlunda påsklov. Eftersom vi inte kan röra oss som vanligt i samhället kan det här vara ett bra tillfälle att titta igenom EDS och titta på vilka uppgifter som eleverna arbetar med. För vissa kan det lovet vara en bra andhämtning från mycket plugg, medan andra får passa på att lägga i en högre växel för att nå sina mål. För alla är det förstås bra att aktivera sig - varför inte läsa en bok varvat med träning i den friska vårsolen?

Vad som händer efter lovet vet vi idag inte. Jag tror att det är bra att vara förberedd hemma för en eventuell stängning av skolan. Jag hoppas förstås inte det, men det skadar inte att förbereda sig på distansstudier en tid framåt. Läs er mail dagligen under lovet! Blir det en skolstängning så mailar vi mer information om det. Vi kommer i det fallet att först ha en studiedag så att vi kan förbereda det sista som behöver göras i respektive ämne och årskurs. Första dagen efter påskhelgen, tisdag 14 april, så kommer eleverna att sluta klockan 13.30 så att vi redan nu ser till att den första tiden efter lovet blir välplanerad.

Nya skolan
Som ni kanske har sett så byggs det i rask takt på den nya skolan. De håller fortfarande tidsplanen så att vi kan flytta in om tre månader. Vår egen planering för hur vi ska använda de nya lokalerna ligger också i fas.

För oss är det glädjande att vi kan fortsätta att utveckla skolan och komma till ännu bättre lokaler som passar vårt arbetssätt. Det kommer att märkas en tydlig satsning både inne i skolan och på vår utemiljö. Jag kan redan nu utlova att byggnaden kommer att bli modern och smakfull. Vi har också satsat på bra arbetsmiljö för alla som studerar och arbetar där, vilket innebär bra luft och temperatur, rätt belysning och ljuddämpande material i både möbler och ytskikt.

Antagningen är gjord inför hösten och det är mycket glädjande att så många ställts sig i kö till skolan. Skolan kommer att växa och vi har också fått många ansökningar av kompetenta lärare inför skolstart. Läget ser alltså mycket bra ut inför hösten även om den närmaste framtiden i omvärlden ter sig som oviss.

Varma påskhälsningar

Lars Jonsson, rektor