Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Juni 2020

Ännu ett läsår till ända. Det kändes konstigt att vi inte fick ha en en stor och fin skolavslutning med alla elever och föräldrar precis som vi brukar. Men situationen i världen är som den är och vi får anpassa oss. Vi hade skolavslutnigen i respektive basgrupp och för årskurs 9 så hade vi en separat fin brunch som var uppskattad.

Den här våren har förstås präglats mycket av Coronaviruset men vi har trots det lyckats riktigt bra. Jag är så stolt över våra elever och alla medarbetare trots all oro och restriktioner. Ni har verkligen kämpat och behållit lugnet.

Eleverna har fått sina betyg och vi har ännu ett år med mycket goda studieresultat. I årskurs 9 så är 97% av alla elever behöriga till gymnasiet. Även detta år så ser vi att flickorna har högre betyg än pojkarna.

Vi ser också från våra enkäter i vår att eleverna och föräldrarna är mycket nöjda med skolan. Arbetet med våra studie- och enkätresultat är viktiga delar i vårt systematiska kvalitetsarbete och ligger till grund för hur vi fortsätter att utveckla skolan under kommande läsår. Jag återkommer efter sommaren med vilka prioriterade områden vi kommer att satsa lite extra på.

Som vanligt inleder vi terminen i augusti med utvecklingssamtal. Ni får en kallelse till samtalen av basgruppshandledaren. I nuläget planerar vi att ha vanliga “fysiska” utvecklingssamtal men beroende på smittläget kan de bli på distans. Vi återkommer med mer information om det.

På skolan så jobbar vi nu för fullt med att packa inför flytten till våra nya fina lokaler som blir klar nu i dagarna. Vi ser verkligen fram emot att få flytta in under sommaren och välkomna alla elever dit i augusti. Vi hoppas förstås att vi kan visa upp lokalerna för föräldrar och andra nyfikna i ett stort öppet hus så snart som vi får ta emot besökare.

Jag vill avslutningsvis önska er alla en riktigt skön sommar även om den blir lite speciell. Passa på att utnyttja just den här speciella sommaren till att läsa några bra böcker - jag kan lova att ni inte kommer att ångra er.

Finaste sommarhälsningar!
Lars Jonsson, rektor