Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Äntligen är vi inflyttade i våra nya fina lokaler. Det har blivit fantastiskt bra och utvecklingen från gamla skolan är stor på alla områden. Extra skönt är det att kunna lämna våra paviljonger som årskurs 4 och 5 haft och flytta in ett helt våningsplan för årskurs 4-6. På skolan har alla medarbetare jobbat intensivt i över två veckor med att förbereda skolstarten. Vi är nu redo och ni är varmt välkomna till läsåret 2020/2021. Ett extra varmt välkommen till alla er nya föräldrar och vårdnadshavare.

Covid-19
Sommaren har precis som mycket annat präglats av den pandemi vi befinner oss i. De restriktioner som gällde skolans verksamhet i våras har inte ändrats och vi får förbereda oss för ännu en termin där vi behöver ta extra hänsyn till varandra.

Här följer några av de restriktioner som vi har att förhålla oss till avseende covid-19:

• Vid någon form av symptom på sjukdom ska man stanna hemma tills man har varit symptomfri i minst 2 dagar. Om man har testat positivt för covid-19 följer man sjukvårdens instruktioner.
  • Det är viktigt med handhygienen och vi kommer påminna våra elever om detta regelbundet. Handsprit kommer att finnas på skolan.
  • Vi kommer inte att ta emot externa besök på skolan.
  • Vi kommer inte att planera aktiviteter utanför skolan som kan innebära kontakt med andra.

Kommunikation med skolan
Som förälder och vårdnadshavare på Kunskapsskolan Enköping får du information om vad som händer från lite olika kanaler. Ungefär 7-8 gånger per år skickar jag ut rektorsbrev med generell information och saker jag vill lyfta fram. En gång i veckan, på fredagar, skickar basgruppshandledaren ut ett veckobrev. Här kommer du bland annat få information om skolan och information om vad som händer i ditt barns årskurs.

Om du har specifika frågor om skolan och ditt barn så vänder du dig i första hand till handledaren som har detn övergripande ansvaret. Om det är något som rör ett specifikt ämne går det också bra att mejla elevens ämneslärare.

Ni är också förstås välkomna att kontakta oss skolledare. Biträdande rektor Lena Odén ansvarar för årskurs 4-6 och Fredrik Malmström ansvarar för årskurs 7-9. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida.

Föräldraråd och föräldramöten
Som vanligt kommer jag att bjuda in till skolans engagerade föräldraråd dit vi gärna värvar nya krafter. Är du intresserad så hör du av dig till mig eller ditt barns handledare. Syftet är att utveckla samarbetet mellan skola och hem, ge er möjligheten att få mer insyn i skolans verksamhet och diskutera övergripande skolfrågor. Vi diskuterar inte enskilda elevärenden på föräldrarådet.

Varje möte brukar innehålla ett tema och vi skriver protokoll från mötena som skickas ut till alla föräldrar. Vi träffas 4-5 tillfällen varje år klockan 18.00-19.30 och de första träffarna kommer nu förstås att bli digitala, jag återkommer om datum.

I höst ska vi också försöka genomföra digitala föräldramöten. Det känns förstås konstigt och tråkigt att inte ha möjlighet att visa upp vår fina skola för er vårdnadshavare, men vi planerar att filma skolan inifrån och skicka ut det till er inom kort.

Förväntansdokument
Vi har höga förväntningar på oss själva och på eleverna. Vi anstränger oss varje dag för att ge varje elev en personligt utformad utbildning och för att de ska lyckas nå sina mål. För att eleverna ska kunna lyckas är det viktigt att vi samarbetar bra med hemmen. På utvecklingssamtalen så kommer ni att få ta del av vårt förväntansdokument där vi har formulerat ett antal punkter som vi förväntar oss av er vårdnadshavare.

Återigen - varmt välkomna till vår fantastiskt fina skola och till ett riktigt bra läsår!

Lars Jonsson, rektor
Kunskapsskolan Enköping och Västerås