Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

December 2020

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Nu är vi snart framme vid julfirandet efter en lång och väldigt annorlunda hösttermin. Den första terminen i vår nya fina skola blev inte riktigt som vi planerat, när pandemin påverkat oss genom smittspridning och också hindrat oss från att ta emot besökare.

Trots att vi tagit emot många nya elever; att vi har flera nyanställda lärare; att skolan har blivit mycket större och att vi skapat en del nya rutiner vid skolan, så kan vi ändå vara stolta över att höstterminen gått så bra. Helt avgörande är förstås den fantastiska inställningen hos alla våra medarbetare som, trots alla utmaningar, kämpat på och varje vecka sett till att alla elever fått bra undervisning - stort tack till er alla!

Jag vill också rikta ett tack till alla elever för att ni fortsatt att jobba mot era mål, för er flexibilitet och för att ni hållit humöret uppe. Naturligtvis också till er föräldrar för alla fina ord på vägen och för att ni underlättat för oss, när vi ibland har behövt göra förändringar i vår planering med kort varsel.

Covid-19
För en tid sedan blev jag intervjuad av skolinspektionen kring hur vi har hanterat pandemin och de hade inga anmärkningar. Det känns förstås bra och är ett kvitto på att vi har gjort rätt åtgärder.

Vi vet ännu inte hur skolan kommer att påverkas av coronaviruset under nästa termin, mer än att utvecklingssamtalen även denna terminsstart kommer att ske digitalt. Även om det så klart är tråkigt att vi inte kan träffa er vårdnadshavare på plats, så vet vi från höstens utvecklingssamtal att de digitala samtalen håller mycket god kvalitet. Inför dessa samtal är det bra att fundera igenom hur hösten varit och vilka mål som ni vill sätta upp inför våren.

Antagning och informationsmöten
Vi börjar snart vår antagning av nya elever inför nästkommande läsår. Vi kommer till nästa läsår att ta in fyra basgrupper i årskurs 4 och två basgrupper i årskurs 7. Det blir lite annorlunda i år när vi inte kan erbjuda fysiska informationsmöten på skolan men på vår hemsida, kunskapsskolan.se/enkoping finns ett par filmer om skolan att titta på. Tipsa gärna intresserade vänner och bekanta om att gå in där!

Nu håller vi tummarna och tvättar händerna så att vi håller oss friska och får en skön ledighet under helgdagarna. Kom också ihåg att röra på er rejält varje dag och läsa eller lyssna på böcker under lovet - jag lovar att ni inte ångrar er!

Jag tackar alla för gott stöd och samarbete under en tid fylld av utmaningar och önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lars Jonsson
Rektor, Kunskapsskolan Enköping och Västerås