Rektorn har ordet 28 januari - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Januari 2021-01-28

Hej,

Vi har tillsammans med vår huvudman fattat beslut om att fortsätta jobba med delvis distansundervisning för högstadieeleverna. Läget i samhället kring Covid -19 är i princip oförändrat och Folkhälsomyndigheten har inte kommit med några nya rekommendationer för grundskolan.

Vi har utvärderat dessa två veckor tillsammans med både medarbetare och elever och tittat på hur vi ska arbeta framöver med kommande 2-veckorsplan. Vi har kommit fram till att vi fortsätter som vi gjort hittills då vi ser att det har fungerat väl. Planen kommer sedan på nytt utvärderas och därefter fattas ett nytt beslut igen. För årskurs 4-6 är läget också oförändrat och de fortsätter att gå i skolan som vanligt.

Planen för kommande två veckor ser ut så här:
De årskurser som står på respektive dag har distans- / fjärrundervisning.

Distansundervisning

måndag

tisdag

onsdag

torsdag

fredag

Årskurs 8

PH-samtal och basgruppssamlingar sker via länk under distansdagarna. Eleverna kommer att få en dagsplanering med mötesinbjudningar till lektioner av sin basgruppslärare för dessa dagar.

Nya formulär kommer skickas ut angående lunchlådor. Eleverna som beställt mat hämtar denna vid köksingången på skolan mellan 10.45 och 12.45. Ring på klockan vid dörren.

Vi tackar för bra samarbete och hoppas att vi snart ser en ljusning i läget så vi kan återgå till det normala.

Med vänliga hälsningar,
Lars Jonsson, rektor