Rektorn har ordet 24 februari - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Enköping 2021-02-24

Hej,

Smittspridningen av covid -19 har i flera regioner förvärrats under de senaste veckorna och det finns en oro om att det kan förvärras ytterligare i samband med sportlovet. Folkhälsomyndigheten och de regionala smittskydden har skärpt restriktionerna i flera kommuner både för samhället i stort och i skolan. I vår region har det i nuläget inte kommit någon rekommendation om distansundervisning på heltid för högstadieelever efter sportlovet.

Vi har tillsammans med vår huvudman fattat beslut om att fortsätta arbeta med delvis distansundervisning för högstadieeleverna utifrån det oroliga läget kring smittspridningen i samhället.

För årskurs 4-6 är läget oförändrat och de fortsätter att gå i skolan som vanligt.

Planen för högstadiet under vecka 9-10 ser ut på följande sätt:

De årskurser som står på respektive dag har distans- / fjärrundervisning.

Distansundervisning

måndag

tisdag

onsdag

torsdag

fredag

8

PH-samtal och basgruppssamlingar sker via länk under distansdagarna. Eleverna kommer att få en dagsplanering med mötesinbjudningar till lektioner av sin basgruppslärare för dessa dagar.

Nya formulär kommer skickas ut angående lunchlådor. Eleverna som beställt mat hämtar denna vid köksingången på skolan mellan 10.45 och 12.45. Ring på klockan vid dörren.

Vi tackar för bra samarbete och hoppas att vi snart ser en ljusning i läget i takt med vårens ankommande, så vi kan återgå till det normala.

Med vänliga hälsningar,
Lars Jonsson, rektor