Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lena Odén berättar om händelser på skolan.

Augusti 2021

Nu var vi igång igen med ett nytt läsår och augusti är snart förbi. Jag skulle vilja passa på att hälsa alla nya elever och vårdnadshavare varmt välkomna till skolan. Jag är sedan 1 juni ny rektor på skolan, tidigare arbetade jag som biträdande rektor och jag har sammanlagt jobbat för Kunskapsskolan i 20 år. Jag har genom åren arbetat på Kunskapsskolan i Enköping, Västerås, Spånga och även på Kunskapsskolan i Indien. Det känns nu väldigt roligt att få leda kunskapsskolan i Enköping där jag en gång började min Kunskapsskoleresa. Till min hjälp har jag nu en ny biträdande rektor som heter Signe Ritenius Cavaness, Signe kommer närmast från en skola i Bålsta. Vi ser nu båda fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare leda skolan och dess utveckling framåt.

Förra läsåret var utmanande på flera sätt, många nya elever, helt nya lokaler och sedan en pandemi på det. Jag känner mig ändå stolt och glad över att vi under hela året, trots de utmaningarna lyckades leverera en hög och god kvalitet på undervisningen. Jag vill också passa på att tacka er föräldrar för ert goda samarbete samt förståelse då inte allt alltid blev som det var tänkt.

Covid-19
Smittspridningen har gått ner och andelen vaccinerade upp sedan förra läsåret. Även om en stor andel av den vuxna befolkningen är vaccinerade så är inte grundskoleelever det. Vi kommer därför att fortsätta med åtgärder för att minska risken för smittspridning i skolan. Det allra viktigaste är att fortsatt vara vaksam på sjukdomssymtom, och att i dessa fall stanna hemma och testa sig så snabbt som möjligt. För att kunna logga in på 1177 så behöver eleverna ha BankID eller Freja e-id plus. Läs gärna mer på 1177.se

Vi kommer även fortsättningsvis att vara ytterst restriktiva med externa besök.

Trafiksituationen
Vi måste återigen be er föräldrar som hämtar och lämnar era barn att göra det antingen vid långtidsparkeringen eller vid skolans egen parkering på baksidan. Det är just nu en farlig trafiksituation med föräldrar som parkerar framför skolan, det blir trångt, bussar kommer inte fram och vägen blockeras. UL- har nu väktare på plats då de flera gånger har uppmärksammat att personer även parkerar i bussfickan framför skolan samt längs med vägen.

Ny Matleverantör
Nytt för i år är att vi har en ny matleverantör, Skolfood. Flera av Kunskapsskolans andra skolor har Skolfood och är mycket nöjda, vi har därför höga förväntningar på att maten kommer att falla elever och medarbetare i smaken. Att eleverna får en god, näringsriktigt och varierad skollunch är så viktigt för deras skolgång. Det kommer varje dag att finnas en stor salladsbuffé som kommer att bjuda på många olika ingredienser och skolfood kommer även ha personal på plats. Det känns också riktigt bra att maten tillagas i ett kök här i Enköping. Hittills verkar eleverna nöjda och de har gett mycket positiv respons vilket känns väldigt roligt.

Inlogg till Kunskapsporten för vårdnadshavare
Nu lanserar Kunskapsskolan möjligheten för dig som vårdnadshavare att logga in och ta del av bland annat ditt barns loggbok i Kunskapsporten. Syftet är att underlätta för dig som vårdnadshavare att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till i Kunskapsporten finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Har du frågor?
Behöver du hjälp att hitta i Kunskapsporten är det en god idé att fråga ditt barn. För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta:

vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.

Slutligen kan jag berätta att Kunskapsskolan Enköping fyller 20 år i år! Vi ska på olika sätt försöka uppmärksamma det under året. Så klart är vår förhoppning att vi ska kunna ha ett kombinerat Öppet Hus och jubileumsfirande någon gång under året. Tillsvidare får vi avvakta och se och hoppas att det blir möjligt så småningom.

Med hopp om ett riktigt gott samarbete även detta läsår.

Med vänlig hälsning,
Lena Odén