Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lena Odén berättar om händelser på skolan.

November 2021

Nu är vi igång med terminens andra halvlek och det märks på eleverna att de flesta nu har haft sina prognossamtal och vi upplever att många nu fokuserar ännu bättre på skolarbetet.

Under höstlovet passade vi på att samla ihop oss och ha tid för gemensamma aktiviteter och gemensamt arbete. Arbetslag och ämneslag har haft tid att titta igenom och analysera prognoserna samt planera framåt. Det känns som att vi börjar bli mer och mer hemma i våra nya lokaler och att vi börjar känna våra nya elever allt bättre. Vi utvecklar också hela tiden hur vi använder våra lokaler på bästa sätt.

Invigning och 20 årsjubileum
Nu när restriktionerna lättade fick vi äntligen möjlighet att ha vår formella invigning av skolan den 11 november. Förutom ägarna, fastighetsägarna, och andra inblandade personer från Kunskapsskolan så bjöds även skolkontoret in likaså skolnämnden samt alla rektorer i Enköpings kommun. Det var en trevlig tillställning som bjöd på tal och rundvandring på skolan.

I år firar Kunskapsskolan Enköping också 20 år, det tänkte vi uppmärksamma extra i vår tillsammans med eleverna genom att planera något tillsammans med elevrådet. Förhoppningsvis kan vi sedan kombinera det med att bjuda in före detta elever och lärare en eftermiddag eller kväll på skolan senare i vår.

Antagning, kö och informationsmöten
Nu i november kommer vi att genomföra två informationsmöten, den 24/11 och 29/11, här på skolan. Det ska bli roligt att äntligen kunna ha våra informationsmöten på plats då det är mycket lättare att visa och berätta om vår fina skola. Inbjudan har gått ut till elever och vårdnadshavare som har barn som ska börja i årskurs 4 och 7 till hösten. Känner du någon som kan vara intresserad av vår skola så tipsa dem gärna!

Information för dig som har syskon i kö till Kunskapsskolan
Den 1 november bytte Kunskapsskolan kösystem. Det nya systemet kommer underlätta för dig som vårdnadshavare då du loggar in via BankId. Om ditt barn blir erbjuden en plats hos oss så kommer du att få antagningsbeskedet digitalt och du kommer kunna svara på antagningsbeskedet via BankID. Ytterligare en fördel med det nya kösystemet är att vi automatiskt uppdaterar adressuppgifter, namn med mera via Skatteverkets tjänst SPAR. Via SPAR får vi också information om barnets båda vårdnadshavare. Det är endast vårdnadshavare som kommer kunna logga in i det nya kösystemet med sitt personnummer och BankId.

Vi har ändrat vissa av våra köregler i samband med systembytet. Från och med den 1 november kan man endast stå i kö till en årskurs per skola. Om ditt barn har stått i kö till flera årskurser på samma skola har barnet från och med den 1 november endast ha en köplats till lägsta möjliga årskurs med det bästa ködatumet. Har du frågor eller funderingar kring detta hör av er till vår koordinator Maria Asplund, maria.asplund@kunskapsskolan.se

Avslutningsvis kan jag redan nu flagga för att vi äntligen kan genomföra vår årliga julutställning igen. Ni kommer alla att få en inbjudan men boka redan nu in kvällen den 16 december!

Med vänlig hälsning,
Lena Odén