Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Enköping

Rektor Lena Odén berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december

Hej,

Äntligen har vi haft en termin fri från restriktioner. Det har gjort att vi har kunnat återuppta flera av våra traditioner. En av de saker vi nu kunde göra var att vi äntligen kunde genomföra vår årliga julutställning, som har varit en tradition hos oss i många år. Under julutställningen bjöd årskurs 9 på finstämt luciatåg. De olika årskurserna hade ordnat försäljning av bakverk, olika pysselstationer, lotterier samt utställning av sina arbeten. Det var otroligt roligt att se att så många av er tog er tid att komma till skolan denna mörka decemberkväll! De två sista dagarna på terminen har årskurserna kunnat hitta på roliga schemabrytande aktiviteter tillsammans. Att få göra annat än skolarbete tillsammans är viktigt för att skapa gemenskap och bygga bra skolkultur.

Terminsbetyg och utvecklingssamtal
Eleverna har nu fått sina terminsbetyg eller terminsomdömen. Dessa ges i de ämnen som eleven läst under terminen och är en avstämning av elevens aktuella kunskaper. Vid utvecklingssamtalet i januari kommer eleven tillsammans med handledare och vårdnadshavare gå igenom terminsbetygen/terminsomdömena. Om eleven inte uppnått ett eller flera av sina mål kan det vara en signal om att strategierna behöver förändras och utvecklas men det kan också bero på att målet inte varit rimligt och behöver ändras. Elever kan också ha överträffat sina uppsatta terminsmål och kan då behöva justera sina mål utifrån det. I länken kan ni se en tydlig och informativ film från Skolverket om hur lärare sätter betyg. Filmen är cirka 5 minuter lång. Hur sätter lärare betyg?

Utvecklingssamtalen i januari kan både vara på plats eller digitala, det gör ni upp med ert barns handledare. Dessa halvdagar kommer klubben att vara öppen för årskurs 4-6 enligt de vanliga tiderna.

Nu laddar vi batterierna under lovet och kör igång med en ny termin tisdagen den 10/1, men innan dess hoppas jag att ni alla får njuta av några sköna lediga dagar.

Jag och mina kollegor på Kunskapsskolan Enköping önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Vänlig hälsning,

Lena Odén
Rektor Kunskapsskolan Enköping

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.