Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Dejan Urukalo berättar om händelser på skolan.

Oktober 2019

Vad härligt att kunna avsluta en intensiv period med en dag i skräckens tecken. Vår tradition att fira Halloween fredagen innan höstlovet är verkligen uppskattad här på skolan. Det är kul att se att så många av våra elever klär ut sig i alla möjliga fantastiska och fantasifulla kreationer. Medarbetarna på skolan gör sitt bästa för att möta upp eleverna i utklädnader utifrån ett bestämt tema. I år hade vi temat levande döda!

Innan lovet arbetade vi med att gå igenom alla elevers nuläge i förhållande till terminsmålen. I de fall vi har upptäckt större avvikelser mot målen har vi kontaktat er med en plan för att komma till rätta med situationen.För oss på skolan innebär detta arbete att vi får en möjlighet att se över och utvärdera de planer vi har lagt för våra elever. Arbetslagen och ämneslagen analyserar och reviderar sina upplägg i de fall det finns ett sådant behov.

Skolmaten
Som jag tidigare har informerat er om har vi haft problem med vår nya matleverantör Närda. Vi har under höstterminen arbetat intensivt för att få matsituationen att fungera men dessvärre är det fortfarande inte tillräckligt bra. På grund av det ser Kunskapsskolan centralt över vilka juridiska åtgärder som kan vidtas för att komma till rätta med problemen. Just nu förs en diskussion med matleverantören om förutsättningarna för fortsatta leveranser för vår skola. Vi kommer inte att ge oss förrän vi har en matsituation vi är nöjda med.

Jag kommer att hålla er informerade.

Nationella prov
Veckan efter lovet kommer våra elever i årskurs 6 samt 9 att genomföra den muntliga delen i de Nationella proven i ämnena matematik, svenska och engelska. Det innebär att vi kommer att ha en hel del schemabrytande aktiviteter som kan komma att påverka eleverna på skolan. Årskurs 8 berörs inte då de har prao denna vecka.

Dejan Urukalo
Rektor