Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Dejan Urukalo berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Varmt välkomna tillbaka till skolan och ett nytt läsår efter en sommarledighet som jag hoppas har varit härlig för er alla. Sommaren har precis som mycket annat präglats av den pandemi vi befinner oss i. När vi gick på sommarlov trodde nog många att vi skulle gå in i hösten med ett något mer normaliserat läge. Så är inte fallet. De restriktioner som gällde skolans verksamhet har inte ändrats och vi har fått ladda för ännu en termin där vi behöver ta extra hänsyn till våra medmänniskor. Mitt uppdrag som rektor på vår skola är att värna om alla medarbetare och våra elever vilket jag ska göra mitt bästa för att leva upp till.

Jag vill även passa på att välkomna alla våra nya elever och deras vårdnadshavare. Vi sågs digitalt i maj och min förhoppning var att vi skulle ses här på skolan i samband med terminsstart. Det föräldramöte som var planerat kommer nu att bli ett digitalt möte, precis som i våras. Inbjudan till detta möte kommer snart.

Information covid-19
Här följer några av de restriktioner som vi har att förhålla oss till;

• Vid någon form av symptom på sjukdom ska man stanna hemma tills man har varit symptomfri i minst 2 dagar, om man har testat positivt för covid-19 följer man sjukvårdens instruktioner.
  • Det är viktigt med handhygienen och vi kommer påminna våra elever om detta regelbundet. Handsprit kommer att finnas på skolan.
  • Vi kommer inte att ta emot externa besök på skolan.
  • Vi kommer inte att planera aktiviteter utanför skolan som kan innebära kontakt med andra. Vi vill med detta även bidra till att inte belasta vår kollektivtrafik.
  • Vi som arbetar på skolan kommer inte att konferera eller ha externa möten annat än i digital form.

Som ett led i detta kommer vi att hålla våra utvecklingssamtal digitalt denna termin. Det innebär att elev och handledare är på skolan och bjuder in vårdnadshavare via länk. De tider som är bokade gäller. I det fall det finns särskild anledning till att vi behöver ses på skolan kommer undantag kunna göras. Vänligen kontakta ditt/ert barns handledare vid frågor om detta. Dessa möten är värdefulla för oss och vi tycker att det är tråkigt att inte kunna träffa er här på skolan, men vi får hoppas att situationen ser annorlunda ut nästa termin.

I våra lokaler är det svårt att eliminera alla riskfaktorer, det är trångt på vissa platser och ett större avstånd kommer inte alltid kunna hållas mellan eleverna. Vårt mål är att försöka minska på dessa situationer så mycket vi kan.

PRAO’n för årskurs 8 kommer med största sannolikhet inte kunna genomföras som vanligt. Jag återkommer med mer information om hur vi löser detta i höst.

Information om gymnasieval för årskurs 9 kommer även det att behöva genomföras digitalt.

Jag vill avslutningsvis påminna om att skolplikt gäller och att vi förväntar oss att alla elever kommer till skolan precis som vanligt så länge de är friska och symptomfria. Om ni har några funderingar kring detta är ni välkomna att kontakta mig.

Nytt schema
Våra gamla elever kommer att mötas av ett nytt schemaupplägg detta läsår. Vi har behövt anpassa vårt schema utifrån nya förutsättningar, bland annat för att vi behöver få in mer idrott på schemat. För att kunna få ihop det har vi behövt göra en del ändringar.

Vi kommer att testköra det nya schemat ett par veckor och sedan göra eventuella förändringar, jag hoppas att ni har överseende med eventuella ändringar.

Bortsett från alla anpassningar vi tvingas göra i denna fortsatt underliga situation är vi här på skolan laddade inför ett nytt år med våra elever. Det ska bli riktigt härligt att få träffa eleverna och möta alla utmaningar tillsammans här på skolan.

Hör gärna av er till mig eller medarbetarna på skolan om du har frågor eller funderingar. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida kunskapsskolan.se/enskede.

Dejan Urukalo med personal