Rektorn har ordet 26 mars - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Dejan Urukalo berättar om händelser på skolan.

Hej,

Vi har nu haft en vecka med intensiv kartläggning av smittspridningen och noga uppsikt över hur situationen har utvecklats på skolan. Vi kan se att antalet fall med covid-19 har minskat och att de som har varit hemma med symtom har testat negativt, detta är mycket glädjande! Utifrån denna utveckling känns det bra att kunna välkomna alla våra elever tillbaka till skolan nästa vecka. Vi kommer att följa vårt coronaschema som innebär att årskurs 6 har närundervisning medan årskurserna 7-9 har delvis distans. Vi följer alltså det schema som gällt under denna termin.

Hur det kommer att bli efter påsklovet är svårt att veta och vi har i nuläget inte fått någon ny rekommendation från Region Stockholm och smittskyddet i den frågan. Vi behöver givetvis även ta vår lokala situation med i beaktningen innan vi tar ett beslut. Vi är beredda på att besked om full distansundervisning kan komma med kort varsel. Vi kommer därför, under nästa vecka, att påminna våra elever om att de ska ta med sig sina datorer och skolmaterial hem över lovet. Detta för att vi ska vara förberedda om vi hamnar i en liknande situation som vi gjorde i samband med sportlovet, då smittskyddet rekommenderade distansundervisning för alla högstadie- och gymnasieelever i regionen veckan efter lovet

Smittspridningen är fortfarande på en hög nivå i samhället och på många håll ökar den. Det kommer också rapporter som visar att smittspridningen är högre än tidigare bland unga. Vi får därför inte tro att den ansträngda situation vi har befunnit oss i är över, snarare är vi mitt i den. Så här kommer en påminnelse om att;

• Hålla era barn hemma om de har symtom och testa dem snarast
  • Vid symtom som misstänks ha koppling till pollenallergi bör man stanna hemma och först försäkra sig om att de mediciner man tar har önskad effekt innan man kommer tillbaka till skolan. Detta för att säkerställa att symtomen beror på allergi och inte covid-19.
  • Maila rektor så fort ni har information om att ert barn har testat positivt för covid-19. Maila då namn, basgrupp, dag för första symtom samt sista dagen de var på skolan.

Jag måste avslutningsvis få ge våra elever i årskurs 6, övriga elever på skolan, alla medarbetare samt er vårdnadshavare en stor eloge för hur bra allting har fungerat trots snabba bud från ena dagen till den andra. Jag är stolt och glad att få arbeta på denna fina skola.

Med önskan om en riktigt trevlig helg,
Dejan Urukalo