Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Dejan Urukalo berättar om händelser på skolan.

Augusti 2021

Rektorsbrev Kunskapsskolan Enskede

Vilken känsla det är att få hälsa alla våra elever välkomna till skolan efter en lång ledighet. Det känns extra roligt att vi kommer att kunna arbeta med vårt vanliga schema och upplägg med alla våra elever på plats här på skolan. Trots upplägget med delvis distans för framför allt årskurs 7-9 under förra läsåret så lyckades eleverna i stor utsträckning nå sina mål.

Vår förhoppning är att vi nu ska få arbeta med våra elever på plats hela detta läsår för att kunna ta igen en del av de trevliga aktiviteter som vi brukar ha för att skapa ett mervärde för våra elever. Även om vårt uppdrag är att ge eleverna adekvata kunskaper så är det oerhört viktigt att våra elever trivs och är trygga på sin skola. Elever som mår bra kommer också att lyckas bättre i skolan!

Med detta sagt så har vi fortfarande en utmaning framför oss. Covid-19 med dess olika muterade varianter är fortfarande här och ställer till det för oss. Vi behöver fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att säkerställa att våra elever och medarbetare kan vistas i en trygg miljö.

Vi har gjort en riskbedömning på skolan för att se över de situationer i vår verksamhet som utgör störst risk för spridning av smitta. Med alla elever på plats i våra relativt trånga lokaler är det svårt att undvika att elever möter varandra i korridorer och andra gemensamma ytor. I vårt ordinarie upplägg sker även undervisningen i olika gruppkonstellationer vilket innebär att många elever möter varandra.

För att minska risken för smittspridning så kommer vi att ha fasta placeringar på alla undervisningspass samt i matsalen. Målet är att i första hand placera eleverna tillsammans med andra elever från basgruppen och i andra hand placera eleverna årskursvis. De fasta placeringarna innebär att elevernas sociala kontakter minskar och det i sin tur minskar risken för smittspridning. Om vi får ett bekräftat fall av covid-19 på skolan kommer de fasta placeringarna också underlätta för smittspårningen.

Möjligheten att göra utflykter har öppnats upp så länge vi kan undvika att åka i lokaltrafiken under rusningstider samt om vi kan dela upp våra elever i mindre grupper. Vi ser över denna möjlighet och hoppas att vi ska kunna planera in några utflykter för våra elever under terminen.

Här följer några korta punkter som kan vara bra för er att känna till;

• På skolan finns handsprit och vi uppmanar alla elever att sköta sin handhygien.
  • Vid symtom ska man stanna hemma och beställa ett test via regionens upplägg. Detta gäller oavsett om man har vaccinerat sig eller har antikroppar.
  • Endast friska och symtomfria elever och medarbetare är välkomna till skolan
  • Vid positivt testsvar ska rektor informeras. Rektor startar då en kartläggning och smittspårning.

Inloggning för vårdnadshavare
Från och med denna termin kommer vårdnadshavare ges möjlighet att logga in på Kunskapsporten med hjälp av Bank-id för att kunna ta del av sitt barns loggbok med mera. Mer information om detta kommer ni att få inom kort.

Tveka aldrig att höra av er till ert barns handledare eller mig om ni har några frågor eller funderingar.

Varmt välkomna till ett nytt läsår hos oss!

Dejan Urukalo med medarbetare
Kunskapsskolan Enskede