Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Dejan Urukalo berättar om händelser på skolan.

December 2021

Nu är vintern här med besked och även om åsikterna går isär så hör jag till dem som vill ha kyla och snö under denna årstid. Terminen har gått med rasande tempo och vi har äntligen få ha en termin utan anpassningar på grund av pandemin. Vi har till och med haft möjlighet att göra besök utanför skolan, gå på simning samt kunna fira skolans 20-års dag och ha Halloweenfirande med våra elever. Det är inte många veckor kvar av terminen men r fortfarande mycket som ska falla på plats innan vi alla kan ta en efterlängtad ledighet över jul och nyår.

Information om covid-19
Vi har under de senaste veckorna haft en högre andel sjukanmälda elever samt medarbetare än vanligt. Vi har inte kunnat se att covid-19 står för denna sjukfrånvaro men önskar att ni följer rekommendationerna att testa era barn när de uppvisar symtom. Jag är fortfarande angelägen om att ni informerar mig om ert barn har testat positivt för covid-19 så att vi kan göra en smittspårning här på skolan.

Då terminen har präglats av en hel del sjukfrånvaro bland våra elever ser vi ett behov av att erbjuda dem en möjlighet att ta igen förlorad undervisning samt missade bedömningstillfällen. Det innebär att vi under nästa vecka kommer att ha ett särskilt upplägg som möter elevernas behov. Det kan innebära att elever som har nått sina terminsmål kan komma att få något kortare dagar under kommande vecka, detta för att lärarna ska kunna lägga sin tid på de elever som ligger efter. Hur det blir för respektive årskurs kan ni läsa om i nästa veckobrev.

För att börja nästa termin på ett säkert sätt har vi tagit beslut om att hålla alla utvecklingssamtal digitalt. Det vore olyckligt om vi utsatte elever och medarbetare för onödiga kontakter nu när smittan ökar igen. Vi har också sett att de digitala utvecklingssamtalen har fungerat mycket bra.

Elevrådet
Via drivna elever så har vi på skolan beslutat att erbjuda gratis mensskydd här på skolan. Det kommer att finnas flera ställe där man, vid behov, kan hämta ut det man behöver.

Julavslutning
Då avslutningen ligger nära Julafton i år kommer vi att ha vår avslutning på kvällen den 21 dec så att alla våra elever kan få ledigt från och med onsdagen den 22 dec. Se i respektive veckobrev när just ert barn har avslutning.

Avslutningsvis några bilder från vårt 20-årsfirande när vi hade Tobias Karlsson på besök samt från vårt Halloweenfirande.

Dejan Urukalo med medarbetare
Kunskapsskolan Enskede