Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Dejan Urukalo berättar om händelser på skolan.

Februari 2022

Inledningen på denna termin har varit allt annat än lugn och normal. Den inleddes med en våg av covid-19 som drabbade verksamheten ovanligt hårt med hög sjukfrånvaro, för att sedan abrupt avslutas med slopade restriktioner och i princip full bemanning sedan ett par veckor tillbaka.

Även om det ser mörkt ut i omvärlden så är dock det mesta på skolan på väg tillbaka till vardagen, så som vi känner igen den från innan pandemin, och det är fullt av positiv framåtanda bland medarbetare och elever.

Mitterminsprognos
Under de kommande veckorna kommer våra lärare att göra en avstämning mot elevernas terminsmål samt nuläge. När sammanställningen är genomförd kommer alla vårdnadshavare att bjudas in till en kort avstämning på era barns personliga handledningssamtal. Samtalet är 15 min långt och kommer att ske digitalt under vecka 12 och 13.

Elevrådet
Våra elevers engagemang i elevrådet kring olika frågor har givit resultat. Gratis mensskydd finns att hämta på några utvalda toaletter, i matsalen bjuder vattenkranen numera på kolsyrat vatten och på skolgården ska nya basketkorgar sättas upp inom snar framtid.

Framtida frågor som elevrådet kommer att fokusera på är hur vi kan bidra till en mer hållbar framtid.

International language competition
Vi är stolta att kunna berätta att våra elever i årskurs 9 som läser franska har varit med i en språktävling. I kvalet har de lyckat hamna på en hedrande fjärdeplats bland flera hundra deltagande skolor i Sverige. I topp ligger Franska skolan. Den 17:e mars ska de tävla vidare i regionfinalen och vi önskar dem lycka till!

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 7 mars och sista svarsdagen är den 20 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Vi önskar er alla ett härligt sportlov
Dejan Urukalo med medarbetare
Kunskapsskolan Enskede