Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Enskede

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Varmt välkomna tillbaka till skolan efter sommarledigheten! Mitt namn är Martin Norin och jag är ny rektor här på Kunskapsskolan Enskede sedan augusti 2022. Jag har arbetat på Kunskapsskolan sedan 2004, då jag startade som SO-lärare på just Kunskapsskolan Enskede. 2012 fick jag möjlighet att bli biträdande rektor, först på Kunskapsskolan Tyresö, därefter på Kunskapsskolan Spånga. Inom ramen för mina fem år som biträdande rektor, genomförde jag den statliga rektorsutbildningen. 2017 tillträdde jag min första rektorstjänst på Kunskapsskolan Tumba som jag haft fram tills nu i augusti.

Jag drivs av utveckling och min drivkraft är att bedriva en bra skola där eleverna utvecklar sina kunskaper och mår bra. Skolan ska vara en trygg och trivsam plats där lärandet ska stå i fokus. För att lyckas med det krävs professionella och skickliga lärare, men också ett arbetssätt som skapar förutsättningar för individen att både utmanas och få stöttning i sin personliga utveckling.

Jag tror på en skola med en tydlig idé, organisation och arbetssätt. En skola som håller sig uppdaterad om den pedagogiska forskningen och som med höga och positiva förväntningar betonar såväl resultat som goda relationer.

Jag tycker att vi erbjuder våra elever allt detta och det är därför jag trivs så bra på Kunskapsskolan! Jag tycker att jag har fått en bra start tillsammans med medarbetarna på skolan och nu ser jag verkligen fram mot att lära känna eleverna och er vuxna där hemma. För att eleverna ska lyckas behöver samarbetet mellan skolan och hemmet vara välfungerande. Ni är alltid välkomna att kontakta oss på skolan om det är något ni funderar över!

Ny läroplan gäller från denna termin
“Lgr 11” ersätts från och med nu av “Lgr 22” som den nya läroplanen heter. Vi har redan kommit väldigt långt med att förbereda oss och kommer fortsätta att samverka kring förändringar och nyheter. Införandet av den nya läroplanen innebär förändringar i kunskapskraven, betygsskalan F till A är samma som tidigare.

Lov och ledighet
Ledighet beviljas generellt inte under perioden då de nationella proven genomförs för de elever som berörs av dessa.

4/10 - Studiedag (Elever lediga)
12/10 - Studiedag (Elever lediga)
31/10 - 4/11 - Höstlov (Elever lediga. Lovskola 31/10-2/11)
v.45-49 genomförs muntliga nationella prov för åk 6 och åk 9.
16/12 - Hemstudiedag
22/12 - Julavslutning