Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Hej,

Halvvägs in på höstterminen kommer här ett rektorsbrev med lite information om vad som är på gång på Kunskapsskolan Fruängen. Första hälften av terminen har varit mycket bra med överlag god studiero i skolan, glada och pigga elever, många studiebesök och andra spännande inslag i undervisningen. Årskurs 6 har exempelvis varit på Naturhistoriska riksmuseet. Årskurs 7 har både besökt en rättegång och den stora klimatmanifestationen förra månaden. Årskurs 8 har besökt Hallwylska museet som en del av slöjdundervisningen och håller just nu på med besök på ungdomsmottagningen. Årskurs 9 gjorde också studiebesök på miljömanifestationen och som jag tidigare skrivit om började de läsåret med lägerskola på Barnens Ö, vilket blev en succé.

Prognos och kvalitetsarbete
Vi har precis genomfört höstterminens betygsprognos där skolans lärare följer upp kunskapsutveckling för samtliga elever i alla ämnen. Det finns flera anledningar till varför vi genomför vårt prognosarbete, exempelvis för att kommunicera till eleverna hur de ligger till och i förekommande fall också meddela er föräldrar om läget i ett eller flera ämnen - har ni inte hört något från oss så innebär det att allt är som det ska och att ditt barn ligger i fas med sina mål. Det viktigaste skälet till att vi har en prognos i mitten av varje termin är ändå att lärarna och ämneslagen ska få en tydlig indikator på progressionen, analysera och dra slutsatser för att sedan eventuellt sätta in åtgärder eller revidera den pedagogiska planeringen. Det är kort sagt en viktig del av vårt systematiska kvalitetsarbete.

Informationsmöten och öppet hus på Fruängen
Snart är det dags för höstens informationsmöten för blivande elever och föräldrar. Besökarna får träffa både nuvarande och tidigare elever, skolledning och lärare. Det blir alltid trevliga och intressanta samtal med blivande elever och jag vill passa på att uppmuntra alla som vill komma att planera in ett besök något av följande datum:

• Torsdag 28 november Informationsmöte 18.00-20.00
  • Måndag 2 december Informationsmöte 18.00-20.00

Vi kommer också ha ett informationsmöte och ett öppet hus i början av vårterminen och vi återkommer med mer datum och mer information om dessa längre fram. På Öppet hus får man som besökare möta en hel årskurs i arbete tillsammans med skolans lärare under ett par timmar. Det brukar vara mycket uppskattat och ger en god bild av hur undervisningen går till på skolan, samt de starka, förtroendefulla relationer som vårt arbetssätt ger.

Bjud gärna in era vänner och bekanta till oss!

Gymnasievalet och PRAO
Den 21 - 23 november går Gymnasiemässan av stapeln i Älvsjö. Årskurs 8 och 9 kommer att besöka Gymnasiemässan tillsammans med lärare, men vår Studie- och yrkesvägledare (SYV) Rebecka Andersson rekommenderar också föräldrar till elever som ska välja gymnasium att göra ett gemensamt besök på mässan under helgen för att kunna ställa frågor till skolorna som ställer ut. Undrar du något kring gymnasievalet så går det bra att kontakta SYV - rebecka.andersson@kunskapsskolan.se.

Vi vill också passa på att slå ett slag för våra två gymnasieskolor, Internationella Kunskapsgymnasiet i Liljeholmen och Kunskapsgymnasiet Globen. Information och tider för öppet hus hittar ni via länkarna.

Skollunch
Som jag tidigare har informerat er om har vi haft problem med vår nya matleverantör Närda. Vi har under höstterminen arbetat intensivt för att få matsituationen att fungera men dessvärre är det fortfarande inte tillräckligt bra. På grund av det ser Kunskapsskolan centralt över vilka juridiska åtgärder som kan vidtas för att komma till rätta med problemen. Just nu förs en diskussion med matleverantören om förutsättningarna för fortsatta leveranser för vår skola. Vi kommer inte att ge oss förrän vi har en matsituation vi är nöjda med. Jag kommer att hålla er informerade. Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta mig via mejl eller telefon, både gällande detta och annat. Er input är värdefull för mig.

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt