Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

December 2019

Rektorsbrev

Hej,

Terminen är nästan över och vi ser nog alla fram emot en välbehövlig och trevlig julledighet. Vi får väl önska att regnet byts mot lite snöfall så att den där riktiga julstämningen infinner sig.

Skollunch
Som ni fått information om tidigare så kommer skolan att byta tillbaka till vår tidigare matleverantör Kleins Kitchen från och med vårterminen. Vi har alltid haft en väldigt bra dialog med Kleins om skollunchen och det kommer att fortsätta framöver, med bland annat input från elevernas matråd. Kleins Kitchen ser fram emot att vara tillbaka på Fruängen och vi ser mycket positivt på förändringen.

Informationsmöte och öppet hus
För de som är intresserade av att börja på skolan har vi två informationstillfällen i januari:

• Onsdagen den 22 januari 18.00 - 20.00 går årets sista informationsmöte av stapeln. Vi har haft två välbesökta och trevliga informationsmöten under hösten där besökarna får träffa lärare, skolledning och både nuvarande och tidigare elever. Särskilt elevernas berättelser om skolan brukar vara mycket uppskattade av besökarna.
  • Tisdagen den 28 januari 18.00 - 20.00 har vi öppet hus på skolan där eleverna i årskurs 6 tillsammans med lärarna visar hur skolans undervisning ser ut i praktiken.

Som vanligt så vill vi gärna att ni bjuder in vänner och bekanta till vår fina skola!

Julavslutning och terminsstart i januari

Fredagen den 20 december har vi traditionsenlig julavslutning med tal, dikter, sång, betygsutdelning och lite godsaker till eleverna:
09.30-10.00 Årskurs 6 och 7 samlas i basgrupperna.
10.00-10.30 Alla elever i matsalen (därefter slutar årskurs 6 och 7).
10.30-11.00 Årskurs 8 och 9 samling i basgrupperna.

Vårterminen startar för eleverna torsdagen den 9 januari och utvecklingssamtalen ligger 9 - 15 januari.

Med detta vill jag passa på att tacka alla er föräldrar för en fin hösttermin, önska er en god jul och ett gott nytt år, samt hälsa er välkomna åter till skolan i januari!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt