Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Fruängen

Rektor Linus Gellerstedt berättar om händelser på skolan.

Februari 2020

Hej,

Så här i sportlovstider passar jag på att skicka ut lite information från skolan om aktuella händelser och sådant som är bra att veta. Igår hörde jag på Aktuellt att den meteorologiska våren har kommit till Stockholm och det märks på flera sätt i skolan. Ett säkert vårtecken är ju de nationella proven som har startat med svenska och snart kommer att följas av moderna språk, engelska, NO, SO och sist ut är matematiken. Lärarna jobbar systematiskt med att förbereda eleverna inför de nationella proven, exempelvis genom att göra eleverna bekanta med provsituationen, repetera centralt innehåll i ämnena och klargöra hur de nationella proven är en del av underlaget inför betygsättning.

Höstterminsbetygen
Betygen från höstterminen ser bra ut för samtliga årskurser på ett övergripande plan. Vi kommer att fortsätta sträva mot målet att alla elever ska vara gymnasiebehöriga hela terminen ut genom att kontinuerligt coacha, stödja elevernas kunskapsprogression, göra mitterminsprognos och ser över planering och resursfördelning vid behov.

Gymnasievalet
Eleverna har i veckan gjort sina preliminära gymnasieval och nästa deadline är den 15 maj, då den slutgiltiga ansökan ska göras. Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) finns tillgänglig för de elever eller föräldrar som behöver hjälp eller stöd i processen.

Den 5 maj 17.00 - 19.00 har Kunskapsgymnasiet Globen öppet hus för de som är intresserade. Dessutom har både Kunskapsgymnasiet Globen och Internationella Kunskapsgymnasiet prova-på-dagar. Då behöver man ta kontakt med medarbetare för respektive gymnasium - ni hittar kontaktinformation till skolorna på kunskapsgymnasiet.se.

Föräldrarådet
Skolans föräldraråd träffades tillsammans med mig och biträdande rektor Therese i början av februari och tillsammans tittade vi bland annat på skolans ordningsregler och särskilt fokuserade vi på datorer och hur eleverna tar hand om den utrustningen. Vi från skolan bedömer att vi behöver bli tydligare gällande detta och vilka konsekvenser det kan medföra att skada datorutrustning framöver. Föräldrarådet var tydliga med att de också ser positiv på detta. Skicka gärna in synpunkter till föräldrarådets kommande möten på foraldrarad.frus@edu.kunskapsskolan.se.

Skolans lokaler
Just nu pågår ett detaljplanearbete för området där skolan ligger. Vi har sedan starten 2003 haft ett tillfälligt bygglov för skolverksamhet. Nu föreslår Stockholms stad att bygglovet ska förlängas i 10 år och att vi under denna tid ska hitta ersättningslokaler. Vi har under en lång tid haft en tät dialog med Stockholms stad, så detta är ett väntat besked och positivt i den mening att vi har fått klartecken att vara kvar i lokalerna i 10 år. Det innebär att vi har gott om tid att hitta långsiktiga lösningar samtidigt som verksamheten kan fortsätta som vanligt.

Med det önskar jag alla ett fint sportlov och hoppas att vi snart får börja njuta av värme och sol på riktigt!

Med vänlig hälsning,
Linus Gellerstedt